HŰHA

Árpa Attila drogbotránya: óriási bajban van a színész, most megszólalt

A színész ügyében két éve tart a nyomozás, a rendőrség a napokban küldte meg az ügyészség számára a vádemelési javaslatot. Árpára 2-8 évig tartó szabadságvesztés várhat, ha bebizonyosodik, hogy kereskedett a droggal.
  • Szerző: ripost

Két évvel ezelőtt, március 22-én egy csendes XII. kerületi utcában drogkereső kutyás rendőrök szállták meg Árpa Attila budai lakását. A rajtaütés során házkutatást is tartottak és a rendőrségi közleményekből az derült ki, hogy egy droghálózat ügyében nyomoztak.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Az akkori híradások szerint, Árpa nagyon lazán kezelte az ügyet. „Aranyos” drogkereső kutyákról beszélt, illetve teljes tévedésnek állította be az esetet. Sőt azt is mondta, hogy egy filmjének a forgatása miatt tartottak „kellékpróbát”, ezért találhattak nála koffeintablettát és por alapú fájdalomcsillapítót. Az ügy persze komoly fordulatot vett, és kiderült, hogy komoly bűnténybe keveredett a színész, amiben ha bűnösnek találják, akár nyolc évig terjedő börtönt is kaphat.

A rendőrség pénteken egy közleményt adott ki, amelyben azt írták: A Budapesti Rendőr-főkapitányság Felderítő Főosztálya öt férfit gyanúsít kábítószer-kereskedelemmel. A rendelkezésre álló adatok szerint az egyik gyanúsított több forrásból rendszeresen szerzett be kokaint saját és ismerősei részére. XII. kerületi lakásában is tartott olyan bulikat, ahol a vendégek is kaphattak kábítószert – alkalmanként úgy, hogy fizettek érte. Ez lehet Árpa és a többi gyanúsított veszte, hiszen ha bebizonyosodik, hogy pénzt vettek át a drogért, az már kereskedésnek minősül, és mint ilyen, súlyosabb büntetést vonhat maga után, mintha „csak” fogyasztó lenne a gyanúsított.

A színésznél aznap házibuli volt, ekkor törtek a társaságra a zsaruk, akik hosszú órákig tartó házkutatást követően kábítószer-kereskedelemmel gyanúsították meg a színészt és több társát. Ezzel egy időben, az üggyel összefüggésben más helyszíneken is házkutatás folyt, a Felderítő Főosztály nyomozói nettó össztömegben 128 gramm kokaint, 18 gramm amfetamint, 9 gramm marihuánát és 63 tabletta extasyt foglaltak le.

A Bors megkereste az ügyben Árpa Attilát, aki a hangjából ítélve most már komolyan veszi az ügyet.

„Értetlenül állok a dolog előtt, hogy meggyanúsítottak. Nincs ellenem semmiféle tárgyi bizonyíték, életemben nem kereskedtem kábítószerrel, azt pedig, hogy fogyasztottam, sosem tagadtam. Az ártatlanságom a bíróságon be is fogjuk bizonyítani. Az ügyvédemben, a nyilvánosságban és egy olyan bíróban bízom, akinek helyén van az igazságérzete. A tárgyalások során igyekszem majd bebizonyítani, hogy nem követtem el az ellenem felhozott vádakat, továbbra is állítom, hogy nem követtem el bűncselekményt. Sok furcsaság van ebben az ügyben, legalábbis ami a nyomozati cselekményeket érinti, erről majd a későbbiek­ben részletesen beszélek is. Bár­ki is szeretne annak beállítani, nem én vagyok a magyar Pablo Escobar” – mondta el a Borsnak a színész.

Az ügyben megszólalt Attila ügyvédje is.

„Rengeteg iratot kaptunk a napokban, ennek a feldolgozása zajlik jelenleg. Egyet biztosan állíthatok, Árpa Attila semmilyen kábítószerrel való kereskedelmi tevékenységet nem folytatott” – nyilatkozta a Borsnak dr. Papp Gábor ügyvéd.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?