HŰHA

Óriási bejelentés: Oscar-díjas lehet a magyar sikerfilm!

Tóth Barnabás filmje, az Akik maradtak bekerült a tíz legjobb külföldi film listájába, amelyek közül kikerül majd az az öt, amit a rangos filmes díjra jelölnek.
  • Szerző: ripost

Tóth Barnabás Akik maradtak című alkotása is szerepel a legjobb nemzetközi film Oscar-díjára esélyes művek szűkített listáján. Ezek közül kerül majd ki az az öt, amit a rangos filmes díjra jelölnek.

A film a coloradói Telluride Fesztiválon mutatkozott be idén ősszel, ahol osztatlan sikert aratott a filmes szakemberek és a közönség körében. A számos elismerés előrevetítette a várható sikert, Tóth Barnabást mégis meglepte a szép eredmény.

„Nagyon büszke és boldog vagyok az egész stáb és az összes szereplő nevében is. Reménykedtünk a sikerben, főleg, mert a forgalmazónk az első pillanattól fogva biztatott minket. Aztán nem akármilyen lapok kezdték el méltatni a filmet: a Variety, a Wall Street Journal és a Hollywood Reporter sorra hozták le a magasztaló kritikákat. Nem egyszerűen pozitív vélemények voltak ezek, hanem valósággal áradoztak, ezért mi is elkezdtünk hinni a sikerben” – mondta el a -nak Tóth Barnabás. A filmet eddig több, mint száz fesztiválon mutatták be, Kairótól, Amerikán keresztül, Koreán át, a visszajelzések pedig annyira pozitívak, hogy 2020 májusától New Yorkban is vetítik majd a mozik az alkotást.

„Innentől kezdve minden ajándék” – fogalmazott a rendező, aki egyelőre nem ünnepel.

„Ezerrel folyik a munka, mert a következő fordulós szavazás január hetedikén lezárul, így sok a dolgunk. Én, és a film producere, Mécs Mónika is megyünk még ki Amerikába. Ha bejutnánk a legjobb öt közé, akkor ünnepelnénk igazán, hiszen akkor utazhatnánk az Oscar-gálára. Meglátjuk” – mondta mosolyogva Tóth Barnabás.

És ezeket olvastad már?