HŰHA

15 milliót bukott a magyar olimpikon

Növényi Norbertre jó ideje rájár a rúd. Rövidesen ítélet születhet milliárdos sikkasztási ügyében, korábban pedig sokmilliós járandóságától esett el.
  • Szerző: Buster

Már nyolc éve tárgyalja a bíróság azt az adócsalási ügyet, amelyben Növényi Norbert hatodrendű vádlott. Ha az olimpiai bajnok sportolót bűnösnek találják másfél milliárd forintos adócsalás és okirat-hamisítás vádjával, akár nyolc év börtönt is kaphat.

Növényi egy korábbi ügy miatt már elveszítette olimpiai járandóságát, ami nagyjából havi 250 ezer forintot jelent. Így könnyen kiszámítható, hogy a sportoló eddig összesen több mint 15 millió forint bevételtől esett el, miután végrehajtás alá vonták, mert, állítása szerint, valaki a nevében írt alá egy 10 milliós árurendelést...

Növényi tegnap nem tűnt boldognak, amikor elhagyta a Pesti Központi Kerületi Bíróság épületét. Úgy tudjuk, ítélet is születhetett volna, de végül a tárgyalást elnapolták. Mint ismeretes, Növényi azután keveredett a csalási ügy elsőrendű vádlottjának üzleti köreibe, hogy a férfi segítséget kínált neki, miután a sportoló gyakorlatilag csődbe ment. A „banánkirálynak” nevezett F. Tibor munkát adott neki cégénél. Állítólag a sportoló csak a cég reklámarca volt, de a vád szerint az üzleti döntésekben is részt vett, mi több ő hozta össze jótevőjét az ügyben érintett két további vádlottal is.

 "Nincs mit mondanom! Nem lett ítélet, talán majd legközelebb, hacsak megint le nem betegszik valaki.

Nyolc éve tart már ez a rémálom, talán már vége lesz

– mondta Növényi.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?