SZTÁR

Hét nappal 100. születésnapja előtt halt meg mindannyiunk szeretett Papija

Lénárt István életműdíjas gyártásvezető, az MTV örökös tagja 99 éves korában vesztette életét. Halálával egy remek szakemberrel lett kevesebb a szakma.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Jövő héten szerdán töltötte volna be 100. életévét Lénárt István, pontosabban mindannyiunk szeretett Papija. Életműdíjas gyártásvezető, az MTV örökös tagja és fenomenális karakterszínész volt, akit a magyar tévés és filmes szakmában mindenki ismert és szeretett.

A legenda halálhírét a Mazsihisz oldala osztotta meg a nyilvánossággal. Lénárt István március 31-én hajtotta örök álomra a fejét.

Képünk illusztráció
Fotó: Pixabay

Nélküle és munkássága nélkül elképzelhetetlen volna az elmúlt hat-hét évtized magyar filmgyártása és televíziózása. Akiknek megadatott, hogy a társaságát élvezhessék, azokat nem mindennapi élménnyel ajándékozta meg: egy rendkívüli személyiség varázsával.

Papi minden tekintetben rendkívüli volt, sajátos hanghordozását, éles tekintetét, szikár, férfias alakját, s nem utolsósorban legendás anekdotáit, történeteit nem lehetett elfelejteni.

Nyugdíjas éveiben is aktív életet élt, számos filmben szerepelt, és tavaly februárban Fináli Gábor rabbi meghívására elment a Hunyadi téri zsinagógába is, ahol Gerő Péter róla szóló, Pókerarcok című filmjét vetítették.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?