LELKIZŐ

Elhunyt a tragikus sorsú 15 éves YouTube-sztár. Igazi példa volt az élete

12 milliós követőtáborral rendelkező közösségi oldalán jelentették be a hírt, 15 éves korában elhunyt a ritka genetikai rendellenességgel született Adalia Rose. Rengetegen gyászolják...
címkék:
  • Szerző: Buster

Világszerte milliók követték Adalia Rose-t, aki a világ egyik legritkább genetikai rendellenességével született, aminek következtében nyolcszor gyorsabban öregedett, mint egészséges társai.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: YouTube

A kislány szó szerint világkarriert épített a hátrányából, amit hihetetlen természetességgel viselt. Videóival és posztjaival rengeteg embert motivált, miközben tisztában volt vele, hogy az orvostudomány mai állása szerint igencsak rövidre szabott életet mért rá a sors. Adalia Rose Hutchinson-Gilford progeria nevű genetikai rendellenességgel született, ami rendkívül ritka. A világon mindössze 500 esetet diagnosztizáltak.

A betegség nem csak azzal jár, hogy a beteg rendkívül gyorsan öregszik, de elveszíti a haját, kitüremkednek az erei, koros soványsággal küzd, magas lesz a hangja és az arca is eltorzul. Ugyanakkor a szellemi képességeket nem érinti a kor. A betegek intelligenciája általában átlagos, vagy átlagon felüli.

Adelia Rose halálhírét a közösségi oldalán jelentették be, ahol 12 millióan követték a mindennapjait. Élt 15 évet...

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?