SZTÁR

Maga alá temeti a gyász II. Erzsébet királynőt, egyedül fogja tölteni a születésnapját

II. Erzsébet Nagy-Britannia és Észak-Írország Egyesült Királyságának, valamint a Nemzetközösség királynője a héten fogja betölteni 95. életévét.
  • Szerző: Ripost

A brit uralkodónő április 21-én, a héten szerdán fogja ünnepelni a 95. születésnapját. Ám várhatóan ez lesz a legmagányosabb születésnapja, miután elvesztette szeretett férjét, Fülöp herceget.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A palota forrásai szerint II. Erzsébet királynő visszatért Frogmoreba, ahol csupán két kutyája társaságában egyedül gyászolhat. Szakértők szerint ez egyfajta szokás, ami segít az uralkodónő számára feldolgozni a gyászt és csupán a windsori személyzetből tartott vele egy kisebb csoport.

Fotó: AFP

Ez nem lesz másként a születése napján sem. Már jó előre bejelentette, hogy elhalasztja minden hivatalos dolgát, a szokásos éves, születésnapi fotózását is lemondta, a gyászidőszakra hivatkozva.

A nyilvános tiszteletadásokat is elhalasztották, így nem lesz fegyveres tisztelgés, sem felvonulás. Sőt arról is gondoskodtak, hogy egyedül Andrew és Edward hercegeket fogadja majd.

A források azt is megerősítették, hogy a királynő a múlt héten figyelemre méltó lelkierőt tanúsított, és példát mutatott az egész családjának. Férje elvesztése óriási űrt hagyott az életében, de továbbra is a lehető legtöbb kötelezettségvállalást teljesíteni fogja a két hetes gyász befejezése után, ami éppen a születésnapja utáni napon esedékes.

Fülöp edenburgh-i herceg halála egyfajta törést okozott az uralkodó családban, amit még Harry, Vilmos és Katalin hercegné közeledése sem tud enyhíteni.

A hivatalos gyász tegnap reggel 8 órakor véget ért, az uniós zászlók továbbra is kint maradtak a kormányépületeken.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?