SZTÁR

Fülöp temetésére már gyűlik a gyászoló tömeg a Windsori kastély előtt – videó

Az egész világot sokkolta II. Erzsébet királynő férjének a halálhíre. A herceg temetését a Szent György-kápolnában fogják megrendezni.
  • Szerző: Ripost

Egy héttel ezelőtt vesztette életét Fülöp edinburgh-i herceg, akinek a temetésére a mai napon kerül sor.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A királyi herceg több részletet is meghagyott a búcsúztatójával kapcsolatban, a további fontos dolgokról pedig özvegye, II. Erzsébet királynő döntött.

Gyűlik a gyászoló tömeg a windsori kastélynál
Fotó: YouTube

A járványügyi korlátozások miatt 30 gyászoló vehet végső búcsút Edinburgh hercegétől a windsori Szent György-kápolnában. Még az alattvalókat is kérték, hogy inkább maradjanak otthon és a tévékészülékek előtt kövessék az eseményt.

Ám ennek a kérésnek igen nehéz eleget tenni, ugyanis a 99 éves korában elhunyt Fülöp herceg közkedvelt tagja volt a királyi családnak. A britek egyenesen rajongtak érte, ezért már most, a temetés előtt több órával sokan megjelentek a windsori kastély előtt, hogy tiszteletüket tegyék. A palotát egyébként hatalmas erőkkel fegyveres rendőrök védik és kellő távolságban le is kordonozták.

Íme az egyre nagyobb gyászoló tömeg:

Hasonló megmozdulás volt a herceg halála napján is, amikor a tömeg a Buckingham-palotához vonult, hogy részvétüket nyilvánítsák.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?