FÜLES

Veszélyes fenevad ólálkodik Lagzi Lajcsi birtokán

A birtokon sétálva figyeltek fel véletlenül a tarajos sülre.
  • Szerző: Ripost

Nem retten vissza az embertől, de ha veszélyben érzi magát, egy oroszlánt is képes megölni. Galambos Lajos és erdész barátja közösen pillantották meg a tarajos sült Mocsán lévő birtokán.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„Nagyon megijedtem, amikor ezt a tarajos sült megláttam, ráadásul a csapása alig 150 méterre van a házunktól. Az erdész barátom is igazolni tudja, tarajos sült láttunk, mert velem volt. Sajnos, mire lefényképeztük volna, a fák közé iszkolt. Ekkor vettük észre rajta azokat a hosszú tüskéket, amelyekkel nemcsak komoly sérülést tud okozni, hanem fertőzést is. Természetfilmben láttam, hogy oroszlánokkal is tud végezni, és az embertől sem fél. Valósággal tombol, amikor veszélyben érzi magát” – árulta el aggodalmait a Blikknek Lajcsi.

Fotó: Markovics Gábor

A veszélyes állat pont a lakóházuk közelében vert tanyát. A mulatós sztár félelme pedig nem alaptalan, hiszen a hosszú tüskéivel nem csak sebezni képes, hanem fertőzhet is, ami akár végzetes is lehet.

„Nem szívesen feküdnék kórházba tarajos sül okozta sebfertőzéssel, arról nem is beszélve, hogy mások is megfordulnak a birtokomon. A nejem is aggodalmaskodik és a gyerekeimet is feszélyezi a potenciális veszély. Kisebb példánynak tűnt, a hosszú tüskéket leszámítva akkora, mint egy tacskó, de ha a szülei is itt élnek, akkor a kutyáink komoly veszélyben vannak. Magam is tartok attól, hogy egy véletlen találkozást támadásként értékel, és megszúrhat” – részletezte Lajcsi hívatlan vendégük okozta fenyegetést.

Képünk illusztráció
Fotó: Pixabay

Az állat egyébként Dél-Afrikában őshonos, így valószínűleg valahonnan megszökhetett. A tarajos sült ugyanis állatkerti körülmények között szabad tartani.

Azóta már szakértők intézkedtek, felkeresték a tarajos sül csapását és vadfigyelő kamerákat helyeztek ki. Ha kiderült, hogy nemcsak egy példányról van szó, azonnal riasztani fogják az állatbefogókat.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?