FÜLES

Véget ért a Czeizel-háború: így dőlt el a hagyaték sorsa!

Bár Czeizel Endre gondolt a szeretteire, és végrendeletében mindent leírt pontról pontra, mégis durva botrány tört ki halála után, mert özvegye és szeretője összevesztek a hagyatékon.
  • Szerző: Z.B.

Czeizel Endre halála után egy meglehetősen bonyolult ügy alakult ki a néhai tudós hagyatékával kapcsolatban. Az örökösök egymásnak feszültek, s bár mindenki a saját és gyerekei érdekeit védte, hol nyíltan, hol a színfalak mögött, de mindenképpen méltatlan háborúskodás zajlott.

A botrány akkor mélyült el igazán, amikor megjelent, hogy a néhai tudós szeretője, Dóra 100 milliós örökségre tart igényt, hogy felnevelje a gyerekeket. Az már csak olaj volt a tűzre, hogy kiderült, spermadonor- hamisítás ügyében eljárás indult a nő ellen. Dóra és a genetikus második közös gyereke ugyanis állítólag mesterséges megtermékenyítéssel fogant. A törvények szerint azonban csak anonim donortól kaphatott volna spermát, mert sem élettársa, sem felesége nem volt Czeizelnek.

Azt még nem lehet tudni, hogy ez az ügy hogyan zárult, a nyomozás határidejét az ügyészség június közepéig meghosszabbította.

Azonban az örökösök belátták, hogy a háborúskodás nem vezet sehova, és úgy tűnik, a két asszony félretette vélt vagy valós sérelmeit.

"Nem vagyok beavatva a részletekbe, de úgy tűnik, megállapodtak egymással. Annyit tudok, hogy szóban, békében rendezik az ügyet. Örülök neki, mert senkinek nem volt jó, mindenkinek csak ártott ez a civakodás"

- nyilatkozta a genetikus öccse a Storynak.

 

 

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?