FÜLES

Vége a nyomozásnak: Kárász Róbert nem követett el bűncselekményt

A műsorvezető ellen Tényi István tett feljelentést költségvetési csalás gyanúja miatt – most bebizonyosodott, hogy hiába.

Bűncselekmény hiányában megszüntette a rendőrség a nyomozást Kárász Róbert ügyében.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A műsorvezető ellen azután indult nyomozás, hogy a 24.hu lejárató cikket írt róla: azt állították, hogy az Ezer Lámpás Éjszakája az Eltűnt Gyerekek Felkutatásáért nevű alapítványához jelentős közpénz érkezett a Magyar Nemzeti Banktól, az összegre pedig Kárász magáncége is mintha szabályellenesen kapott volna megbízást az alapítványtól és a közpénzeket szabálytalanul használta volna fel.

Kárász Róbert, a Fogadj Örökbe Egy Macit Alapítvány elnöke
Fotó: Sulyok László / Ripost

Ezután Tényi István feljelentést tett ellene költségvetési csalás gyanúja miatt. Az ügyben először a NAV vizsgálódott, ám nem találtak semmi törvénytelent: megállapították, hogy a jegybank nem az államháztartás része, ezért költségvetési csalásról nem lehet szó.

A feljelentést továbbították a rendőrségnek, a BRFK viszont június 8-án bűncselekmény hiányában megszüntette a nyomozást. Az alaptalan rágalmak miatt a műsorvezető jogi eljárásokat indított.

„Miután közel tíz éve vannak közhasznú alapítványaim, engem az Állami Számvevőszéktől kezdve az összes költségvetési szerv folyamatosan ellenőriz pénzügyileg és szakmailag. Minden évben hibátlanul, korrekt módon elszámoltam a felhasznált összegeket. A 24.hu ezt nem akarja tudomásul venni. A rendőrség vizsgálata azt támasztotta alá, hogy törvényesen, jogszerűen, tisztességesen végezzük a munkánkat” – mondta el a -nak Kárász Róbert, aki a becsületét sértő állítások miatt jogi lépéseket tesz.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?