FÜLES

Váratlan fordulat Lajcsi bírósági ügyében, most aztán foghatja a fejét

Újabb sötét felhők gyülekeznek a népszerû trombitás feje felett. De vajon mi lesz a szerdai tárgyaláson?
  • Szerző: Doris

Az eddigi hírek szerint Galambos Lajos volt az, aki polgári pert indított leégett magtára miatt, a tárgyalást ráadásul épp szerdán tartják. Azt beszélték, ha a bíróság igazat ad a mulatós királynak, nem kevesebb mint 135 millió forint üthetné a markát.

Ehhez képest meglepő, hogy a Bors megbízható informátora szerint

magát Lajcsit hallgatták ki gyanúsítottként az ügyben

A lap értesülései szerint a nyomozás annak a biztosítónak a feljelentése alapján indult, amely nem volt hajlandó kifizetni a trombitásnak több mint százmillió forintot a le­égett magtárára kötött biztosítására.

"Az ügyben a BRFK Kor­rupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztály csalás bűntett elkövetésének gyanúja miatt folytat eljárást. A nyomozás határideje 2017. február 28. napja. Továbbá tájékoztatom, hogy a nyomozás érdekeire tekintettel további kérdésekre nem kívánunk válaszolni”közölte a Borssal a rendőrség sajtószolgálata, majd ennyit még hozzátettek:

„az ügyben egy férfit hallgatott meg gyanúsítottként a rendőrség."

Így az a furcsa helyzet állt elő, hogy a nemrég Kubában járt zenész hirtelen újabb ügyben lett gyanúsított. Ezt a Borsnak más forrásból is megerősítették.

Lajcsi ügyvédje, dr. Fröhlich Krisztián hétfőn még azt nyilatkozta, hogy a trombitásnak érvényes biztosítása volt a leégett ingatlanon belüli ingóságokra, és legalább harmincöt, - illetve százmilliós kár érte, ám az összeget azóta sem kapta meg a biztosítótól.

A lap kedden is megpróbálta elérni Lajcsit és ügyvédjét, de nem jártak sikerrel. A megkérdezett szakértő szerint a csalás bűncselekmény büntetési tétele ekkora összeg esetén egytől öt évig terjedő szabadságvesztés lehet.

Ezek után nagy kérdés, hogy hogy végződik majd a szerdára kitűzött tárgyalás.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?