FÜLES

Vádat emeltek Kozso teaházának áramlopási ügyében

Összesen 1,75 millió forint kárt okozott a szolgáltatónak, melyből csak 25 ezer forint térült meg.
  • Szerző: Doris

A Budapesti VI. és VII. kerületi Ügyészség nagyobb értékre elkövetett lopás bűntette és felbujtóként elkövetett bélyeghamisítás bűntette miatt emelt vádat azzal a budapesti belvárosi teaházat üzemeltető cég ügyvezetőjével szemben, aki egy, az eljárásban ismeretlenül maradt személyt rábírt arra, hogy a vendéglátóhely hitelesített villanyórája zárpecsétjét (plombáját) eltávolítsa, annak számlálóját visszatekerje, majd hamis záró pecsétet szereljen rá vissza. Az ügyészség közleményéből arra lehet következtetni, hogy Kocsor Zsolt, azaz Kozso teaházáról van szó, igaz, az Ámokfutók atyja nincs nevesítve.

A vádirat szerint a vádlott a mérőóra állását nem jelentette be, az éves leolvasás időpontjában a szolgáltató munkatársainak nem biztosította a személyes ellenőrzést és a jogellenes áramvétellel 2013. április 29. és 20116. április 21. napja közti időben összesen 1,75 millió Ft kárt okozott a szolgáltatónak, melyből – díjfizetéssel – csak 25 ezer Ft térült meg – közölte a Fővárosi Főügyészség.

A kerületi ügyészség arra az esetre, ha a bírósági előkészítő ülésen a vádlott beismeri a tettét és lemond a tárgyaláshoz való jogáról 1 év 4 hónap 3 év végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés büntetés kiszabását indítványozta a bírságnál.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?