FÜLES

Újabb részletek derültek ki Hajdú éttermének felgyújtásáról

Benzinnel locsolta körbe a teraszt a gyújtogató. 3 méteres lángokban égett a terasz.
  • Szerző: Ripost

Hatalmas lángok csaptak fel péntek éjszaka Hajdú Péter törökbálinti étterménél. A helyet szándékosan gyújtották fel, azonban az „égiek” megsegítették Hajdút, hiszen az eső megfékezte a tűz továbbterjedését. Az elkövetőt kamera rögzítette, a rendőrség nagy erőkkel nyomoz.

Megváltásként érkezett a vihar a törökbálinti Like Bisztróhoz és mosta el a lángokat péntek este, miután egy ismeretlen férfi megpróbálta felgyújtani Hajdú Péter éttermét! Csupán pár percen múlott, hogy nem égett le a műsorvezető vendéglátó-birodalma, hiszen a teraszt benzinnel locsolta le a férfi, a vörösfenyő padló azonnal lángra kapott, ahogyan a bútorok és a napvitorla is. Néhány pillanat alatt az egész terasz lángokban állt.

A %RIPOST% beszélt egy szomszéddal, aki szerint, ha nem ered el az eső, biztosan leégett volna az étterem. Megkerestük Hajdú Pétert, aki azt mondta, hogy a nyomozásra való tekintettel egyelőre nem nyilatkozhat az ügyben, de az elismerte, hogy volt kamera az éttermében.  A Pest Megyei Rendőr-főkapitányságtól megtudtuk, hogy rongálás gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen nyomoz az Érdi Rendőrkapitányság. Remélhetőleg hamar előkerül a gyújtogató, hiszen a környék be van kamerázva és az étterem biztonsági rendszere is felvette az elkövetőt. Úgy tudjuk, egy férfit keresnek, aki kocsival érkezett, és miután átugrott a kerítésen és felgyújtotta a teraszt, sietve elhajtott. Információnk szerint ezeket a felvételeket most kockáról kockára elemzik a rendőrök.

A %RIPOST% ellátogatott a helyszínre, ahol erős benzinszag fogadta kollégánkat. Az egyik szomszédtól megtudtuk, hogy a katasztrófavédelem és a rendőrök szombat reggel mentek ki az étteremhez és egész nap helyszíneltek. A neve elhallgatását kérő helyi lakos azt is elmondta, hogy az elkövetőt nem látta, csupán az óriási lángokra és a füstre lett figyelmes.

„Nagyon félelmetes látvány volt a lángoló terasz, ahol amellett, hogy 3 méteres lángokkal égett a napvitorla és a bútorok. Több szék és néhány asztal is kiégett a tűzben. Mivel fújt a szél, félő volt, hogy a lángok átterjednek a tetőre vagy esetleg a szomszéd házra. Csak a szerencsén múlott, hogy nem történt tragédia, mert gázpalackok is voltak a teraszon, így akár fel is robbanhatott volna az étterem” – mondta el a szomszéd.

A Like Bisztró csak szombaton délután 5 órakor nyitott ki, a vendégektől a közösségi oldalon kértek elnézést a kellemetlenségek miatt. Megtudtuk azt is, hogy az eset óta megerősítették a hely védelmét. Az utcában gyakran látni rendőrt. Hajdú kára hozzávetőleg 1,5 millió forint lehet, de mivel a helynek volt biztosítása, ezért a biztosító megtéríti a tűzkárt. Úgy tudjuk, Hajdú Péter nemcsak az étterem környékén tett biztonsági intézkedéseket, hanem megerősítette a közelben található háza védelmét is.

Már évek óta őrök védik Hajdú Péter törökbálinti otthonát
Hajdú Péter nem bízza a véletlenre, mivel egyszer már betörtek hozzá. Két ember bemászott a kerítésükön évekkel ezelőtt és a nappalijában összetalálkozott a gyerekek bébiszitterével, majd elmenekült. A műsorvezető akkor döntött úgy, hogy éjjel-nappal őriztetni fogja a házát. A mostani rongálás miatt biztosan fokozzák az óvintézkedéseket a törökbálinti villában, hogy még véletlenül se fordulhasson elő egy tragédia.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?