FÜLES

Újabb hírek érkeztek Törőcsik Mari állapotáról

Biztató hírek érkeztek Törőcsik Mariról. A Ripost megtudta: a nemzet színészét kiengedték az intenzívről, javult az állapota. Már magától lélegzik, újra a szombathelyi kórház belgyógyászatán ápolják!
  • Szerző: RIPOST

Óriási örömhírt kapott a %%: orvosai javaslatára elhagyhatta az intenzív osztályt Törőcsik Mari! Mint ismeretes, a nemzet színészének állapota két héttel ezelőtt kezdett súlyosbodni, tüdőgyulladást kapott, légzési nehézségekkel küzdött. Ezért döntöttek úgy a szombathelyi Markusovszky Kórház szakemberei, hogy 24 órás felügyelet alá helyezik a színészlegendát. Napokkal később már gép segítette a légzését. Akkor régi barátja, Varnus Xavér is arra kért mindenkit, hogy a gondolat erejével küldjenek erőt Törőcsik Marinak.

„Most írt nekem a lánya: Törőcsik Mariska, ez a csodálatos angyal nagyon rosszul van, súlyos tüdőgyulladással fekszik a szombathelyi kórház intenzív osztályán. Lehet, hogy a kollektív gondolat ereje csak szóbeszéd, de az is lehet, hogy igaz. Gondoljatok rá tehát!”

– írta ki a közösségi oldalára az orgonaművész.

Napokig nem lehetett tudni semmit Törőcsik Mari állapotáról, bár lapunk munkatársa korábban többször meglátogatta a kórházban, a színésznőt egy ideje már nem lehetett látogatni, és a telefonját is kikapcsolták. Az ország egy emberként aggódott és imádkozott. Pénteken a 81 éves színészlegenda állapota javulni kezdett, de a veszély még nem múlt el. Mindenesetre biztató, hogy az orvosgárda úgy döntött: már nincs szüksége lélegeztetőgépre, és arra sem, hogy intenzív osztályon ápolják.

„Bár még mindig gyenge szegény, de a kezelésre jól reagált, és le tudta győzni a tüdőgyulladást. Önállóan lélegzik, ami nagy megkönnyebbülés. Visszakerült a belgyógyászatra, ahonnan már egyszer hazaengedték. Most is abban bízunk, hogy hamar felépül. Lehet örülni, de ne felejtsük el, hogy régóta betegeskedik, így akkor jelenthetjük ki, hogy minden rendben, ha majd hazaengedik”

– mesélte a %%-nak a színésznő családjának jó barátja.

Ahogy eddig is, most sem tehetünk mást: bízunk az újabb csodában, és szorítunk, hogy Törőcsik Mari újra erőre kapjon.

Pénteki lapzártánkkor a Nemzeti Színház is közleményt adott ki Törőcsik Mari állapotáról, amelyben megerősítették a %% értesülését. Kiderül ugyanakkor az is, hogy pénteken a művésznőt meglátogatta Balog Zoltán miniszter a kórházban.

És ezeket olvastad már?