FÜLES

Újabb csapás az esküvő előtt, feljelentették Weisz Fannit

Nem elég a NAV-botrány és a családi háború, újabb nehézséggel kell szembenéznie a szépségirálynőnek!
  • Szerző: Doris

Egyre sötétebb felhők gyülekeznek Weisz Fanni feje fölött, annak ellenére, hogy két nap múlva hozzámegy kedveséhez. Nem elég, a családi viszály, valamint, hogy a modellt öt évre eltiltották a cégalapítástól és három, ismeretlen összegű adótartozást is felhalmozott, itt az újabb botrány!

A semmiből előbukkant ugyanis Mária, egy zalaegerszegi anyuka, aki 15 éves, kilencven­százalékosan halláskárosult kislányát, Kittit vitte el a Fanni nevével fémjelzett modelliskolába, ám hiába gondolta meg magát, sose látta viszont a befizetett előleget és számlát sem kapott.

"Lányom komolyan érdeklődött már korábban is a modellszakma iránt. Amikor megláttuk Fanniék hirdetését, azt gondoltam, egy sikeres siket ember személyén keresztül kicsit növelhetjük a lányom önbizalmát. Amint megérkeztünk, Fanni párja, Péter és Ádám nevű barátja rögtön amerikai és európai lehetőségeket vetítettek elénk, mindezért „csupán” egy félmilliós képzésre és portfóliókészítésre kellene vállalkoznunk. Fannival tudtunk pár szót váltani, mutatott pár lépést a lányomnak, rettenetesen kedves volt. Olyan érzésem volt, mintha semmiről nem tudna, ami körülötte folyik. Az üzleti részéből teljesen ki­hagyta őt a két férfi. A meghallgatás után különlegesen tehetségesnek tartották Kittit, és csupán 250 ezer forintba került volna a képzés, ha helyben kifizetünk ötvenet. A hirdetésben nem szerepelt, hogy a helyszínen öt­ven­ezer forintot le kell tenni foglalóként, nálam csupán tízezer volt. Péterék elvonultak, és megbeszélték, hogy hagyjam ott a pénzt, hétfőre pedig utaljak negyvenezer forintot"

- kezdte az asszony a Borsnak.

Ezt követően felgyorsultak az események. Mária ugyan elutalta a fennmaradó összeget, valami rosszat sejtett, ezért jelezte: mégsem szeretné beíratni a lányát.

"Jeleztem a bizalmatlanságomat, és hogy nem szeretnénk tovább a képzésen részt venni. Először kértek erről egy e-mailt. Az első fordulat akkor jött, amikor ennek ellenére három részletben követelték a fennmaradó kétszázezer forintot. Felhívtam az ügyintézőjüket, aki arrogáns módon közölte: ha nem fizetek, akkor kötbért kell fizetnem, ami a képzés teljes díja, azaz 495 ezer forint, ezt egy ügyvédi levélben is megerősítették, sőt titoktartásra akartak kötelezni. El­küldtem egy ügyvédnőnek véleményezésre a szerződést, ami nem hogy formailag hibás, de egyáltalán nem jelezték, hogy nekem kötbért kellene fizetnem, pláne nem a teljes összeget. Mindeközben többszöri követelésemre se kaptam számlát a már befizetett ötvenezer forintról, korábban erre kitérő válaszokat kaptam a cégtől: menjek fel érte Pestre vagy ők majd leküldik. Az egyik utolsó levelemben jeleztem, hogy a NAV-hoz fordulok segítségért, ekkor hirtelen fenyegető hangnemből megértőre váltottak, sőt közölték, valami tévedés történt. Számlát azóta sem kaptam, így megtettem a feljelentést a NAV-nál" - jelentette ki az asszony.

A nő szerint az ő esete sajnos nem egyedi, két másik családot ismer, akik egyszer sem kaptak számlát, és persze a beígért nagy munkák is elmaradtak.

A lap megkereste Fannit, aki annyit reagált, hogy ő csak szakmai mentorként és oktatóként vesz részt az iskola életében, a számlázási résszel nem ő foglalkozik.

 

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?