FÜLES

Temető szégyenévé vált Czeizel Endre sírja!

Hosszan tartó betegség után, 2015 augusztusában hunyt el a világhírû orvosprofesszor. Hamvait az Óbudai temetőben helyezték végső nyugalomra. A Ripost ellátogatott a sírhoz, ahol megdöbbentő látvány fogadott bennünket! Vajon a tragédia óta tartó családi dráma húzódhat az áldatlan állapotok mögött?
  • Szerző: P.O.

Miért nincs két éve sírköve Czeizel Endrének? A mai napig csak egy földkupac és egy fejfa jelzi, hol nyugszik a világhírű genetikus! És ha mindez nem lenne elég: még szemetet is találtunk a síron!

Ez nem méltó az emlékéhez, hiszen nagyon sokat köszönhet neki Magyarország, sőt az egész világ! Közvetlenül a halála előtt jelentette be a Szent Margit Kórházban, hogy kifejlesztett egy forradalmian új, magzatvédő multivitamint.

A Czeizel Intézetben közel húszéves fennállása alatt pedig kétszázezer párnak nyújtott segítséget a gyermekvállalásban. A genetikus gazdag örökséget hagyott maga után, de halálát követen mégsem kivételes érdemei, hanem a családban zajló hagyatéki botrányról szóltak a hírek! Mindeközben a sírjáról mindenki elfeledkezett…

Ha kíváncsi vagy a részletekre, a %% napilap szerdai lapszámában elolvashatod!

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?