FÜLES

Támadás érte Delhusa Gjont, meg kellett műteni

Éppen egy állatmenhelyen járt a zenész, amikor egy németjuhász támadásnak vette a felé közelítő kezet, és elkezdte marcangolni. Gjon súlyos sérüléseket szerzett a jobb karján, meg is kellett mûteni a sürgősségin.

Delhusa Gjon köztudottan imádja a kutyákat. Kedvencei általában menhelyi kutyák, akiket befogad, és szívesen segíti a szervezetek munkáját is. Éppen egy Németjuhász Fajtamentés Alapítványnál járt, hogy legújabb kiszemeltjét hazavigye, amikor a volt rendőrkutya támadásnak érzékelhette a felé közeledő kezet, és belemart.

"Elmondták, milyen a ku­tya, tisztában voltam vele, csak bután viselkedtem. Éppen ismerkedtem vele, mert eljátszottam a gondolattal, mi lenne, ha örökbe fogadnám. Van már egy németjuhászom, őt is innen vittem. Frankóval sem volt gond, amíg az egyik pillanatban be nem ugrott az autóm csomagtartójába, ami tele volt szerszámokkal. Arrébb akartam pakolni, hogy kényelmesen üljön, ezért benyúltam, ő pedig csak végezte a dolgát, védte a területet, ahol tartózkodott. Rákapott a kezemre, átharapta a tenyeremet. Csak azt tette, amit korábban elvártak tőle, hogy védje a rábízott területet, s egy kicsit túl komolyan vette a feladatát. Tulajdonképpen amikor beugrott, azonnal szolgálatba lépett" - mesélt a támadásról a zenész a Borsnak.

A seb annyira súlyos volt, hogy Gjon kórházi ellátásra szorult, és az operáció miatt több fellépését is kénytelen volt lemondani.

"Ömlött a kezemből a vér, és elég látványos volt a seb. Bementem a sürgősségire, ahol rögtön meg is műtötték a kezemet. Több mint egyórás volt az operáció. Há­lás vagyok a doktoroknak, mert tovább zenélhetek, nem lesz a ke­zemmel gond. Noha pár koncertet kénytelen voltam lemondani"

- nyilatkozta.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?