FÜLES

Szülők rémálma: borzalmas élményeiről számolt be Görög Zita összeszurkált kislányáról

Nagyon megrémült Görög Zita, amikor lánya, Lotti sírva, méhcsípésekkel a testén ment haza a múlt hét végi kirándulásról.
  • Szerző: Ripost

Görög Zita 12 éves kislánya, Lotti a barátaival és az egyik gyerek anyukájával volt a Garancsi-tónál, amikor a rovarok valósággal rátámadtak a társaságra.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Keller Mátyás / Ripost

„Az egyik bokorból egy méhraj támadt rájuk. Lottinak beleszálltak a hajába, több helyen megcsípték a fejbőrét, az egyik még a fülét is megszúrta belülről. Legalább tíz méhszúrás volt a kislányomon, de a barátaink sem úszták meg. Szerencsére az anyuka kevésbé pánikolt, és magával nem törődve leszedte a két sikongató tiniről a méheket. Nagyon hálás vagyok annak a két idegennek is, aki hazahozta őket, mivel autó és telefon nélkül sétáltak„ – mondja Zita a Blikknek.

„Kalciummal, ecetes borogatással és házilag kevert, levendulás teafaolajjal enyhítettük a csípéseket” – mesélte a műsorvezető, aki azonnal jelezte a közeli büfének és panziónak a problémát. „Annyit mondtak, tudnak róla, nem ez volt az első ilyen eset az elmúlt hetekben. Legkisebb gyermekemmel is járunk oda, nem szeretném, ha ilyen élménnyel találkozna.„

Boros Tibor méhész szerint az állatok, ha veszélyben érzik magukat, rajban támadnak, és ilyenkor a legfontosabb a nyugalom.

„Nem szabad csapkodni, elfutni, hiszen még erőszakosabban támadhatnak. A méhek fullánkja beszakad a bőrbe, ezt minél gyorsabban el kell távolítani. A fullánk végén lévő zsákban van a méreganyag, amely a nyomás hatására bekerül a bőr alá, ezért csipesz helyett egy lapos tárggyal, például kártyával kell kitolni a bőrből.”

Ripost előfizetés banner

És ezeket olvastad már?