Létrehozva: 2020.03.17.

Szebeni István mindenkit kér: Most az egyszer fogjunk össze!

Összefogásra és önmérsékletre buzdít mindenkit Szebeni István. A TV2 híradósa nem érti, miért nem képesek az emberek arra, hogy betartsák a veszélyhelyzet szülte intézkedéseket és javaslatokat. 

Felháborodott bejegyzésben fogalmazta meg sokak gondolatait Szebeni István. A Tények műsorvezetője nem érti, hogy az emberek egy része miért nem veszi komolyan a kormány által kihirdetett veszélyhelyzetet és a koronavírus gyors terjedését. István azok után írta le a markáns véleményét, hogy az utcájában levő kisboltban egy apuka levitte a köhögő, beteg gyermekét fűszert vásárolni.

Fotó: TV2

„Tényleg nem értjük? Aki beteg, maradjon otthon! Eljövök a kisboltba, és jön apuka a kisgyerekkel, aki úgy köhög, hogy levegőt nem bír venni. Ők valami fűszerért ugrottak be. Egy másik nő meg a sorban állva szintén, de úgy, hogy a nyakát fogja, mert úgy fáj a torka. Majd' megfullad, úgy köhög. Ő, kapaszkodjatok meg, nasiért jött! Gyerekek, ez komoly? Miért van ennyi ostoba, nemtörődöm ember, könyörgöm?! Vegyük már komolyan, hogy emberek életével játszunk!” – fogalmazott a vasárnap közzétett bejegyzésében István.

A Ripost megkereste a híradóst, aki lapunknak elárulta, sok ismerősénél is tapasztalta, hogy többen úgy értelmezik a veszélyhelyzetet, minta ez egy ajándékba kapott vakáció lenne, amikor el lehet menni kirándulni, étterembe és más nagy létszámú közösségekbe.

 

Egyszóval nagyon sokan még mindig nem tanultak az olaszok hibájából, és nem veszik komolyan a veszélyhelyzetet, valamint azt, hogy a koronavírus gyorsabban terjed, mint az influenza, és tünetmentesen is fertőzhet.

„Azért írtam ilyen kemény stílusban a véleményemet, mert azt látom, hogy az emberek nem értik, hogy most tényleg önmérsékletet kell tanúsítani. Sokan azt hiszik, hogy a veszélyhelyzet miatti intézkedések értelmében több a szabadidejük, összefuthatnak a barátaikkal, kirándulhatnak a Margitszigetre és az egyéb közösségi helyekre. Pedig pontosan arról van szó, hogy most mindenki, aki teheti, maradjon otthon!„ - mondta el a Ripost-nak a Tények műsorvezetője, aki azt is aggályosnak tartja, hogy sokan az összefogás helyett most is valamiféle felsőbb hatalmat akarnak hibáztatni a kialakult helyzet miatt.

”Ez az a helyzet, amikor sok dolog rajtunk, civil embereken is múlik! Felesleges bárkit is szidni, mert ez éppen most egy olyan szituáció, amikor mi tehetjük a legtöbbet önfegyelemmel és azzal, hogy nem dugjuk homokba a fejünket. Ezt kell megérteni, és nem étterembe meg plázába szaladgálni, hanem otthon maradni és nyugalomban kivárni, míg a járvány csillapodik. Ha most mindenki összevissza rohangál, akkor hirtelen tömeges megbetegedésekkel kell szembenéznünk, amit lehetetlen lesz kezelni. Kérek mindenkit, hogy most az egyszer fogjunk össze mindannyian, mert ez az egyetlen megoldás!” - jelentette ki István.

Otthon tartják a gyermeküket István és felesége az ötéves kisfiukat, Patrikot is otthon tartják, nem engedik közösségbe a kisfiút. „Nálunk nyitva van az óvoda, de inkább megoldjuk itthon Patrik felügyeletét, nem szeretnénk bevinni. Viszont ez nem jelenti azt, hogy egész nap unatkozik, sőt! A feleségem készített egy beosztást egész napra, amit kitett a hűtőnk ajtajára. Most például otthoni tornaórát tartott a kisfiunknak, és a nap további részében is hasznosan töltjük vele az időt. A kisgyerekek egyébként is szeretnek otthon lenni, szóval nem éli meg tragédiaként, hogy most egy ideig nincs ovi” – fogalmazott a híradós. Tóth Gabi mozgalma győzött: Bezárták a fürdőt A múlt hétvégén óriási port kavart a Zalakarosi Fürdő egyik posztja, melyben nagy elánnal hirdették, hogy a tervezett szauna szeánszukat megtartják a koronavírus-járvány ellenére is. A közösségi oldalon tömegek jelezték kommentben, hogy felelőtlennek tartják az intézmény vezetőit. Ebbe a hangulatba robbant be Joshi Bharat és Tóth Gabi. Utóbbi nem cizellálta véleményét és akárcsak Joshi Bharat, ő is kijelentette, hogy minden fórumán arra fogja buzdítani követőit, hogy kerüljék el a Zalakarosi Fürdőt. Végül a közfelháborodás elsöpörte a felelőtlen magatartást és az intézmény hétfőn bejelentette, hogy bezárja kapuit. Az énekesnő egy posztban köszönte meg a döntést. „Emberek! Az összefogás ereje: Bezárták a Zalakarosi Fűrdőt! Nagyon köszönjük nekik, hogy felelősséget vállaltak értünk ezáltal” - írta Gabi.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Így búcsúznak a sztárok Azahriah menedzserétől

origo.hu

Spontán öngyulladás: minden magyarázat nélkül gyulladt fel több ember

borsonline.hu

Csobot Adél és Istenes Bence a poklok poklát járja meg - külföldön érte őket utol a szerencsétlenség

hirtv.hu

Eléggé bepipult Magyar Péter a Datadatra vonatkozó riporteri kérdésektől + videó

ripost.hu

Melyik jegyben születtél? Így mosolyog rád nyáron a szerencse

origo.hu

Elképesztő dolgok történtek a római bordélyházakban

astronet.hu

Megrendülhet a biztosnak hitt alap: Jupiter-Uránusz együttállás, 2024. 04. 21.

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Özönlenek a gratulációk Vastag Csabának és feleségének

ripost.hu

Közleményt adott ki a TEK a magyar lakosok számára

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

FÜLES

Fekete bombázóval az oldalán látták Schmuck Andort

FÜLES

Hihetetlen, így reagált a delfin, amikor Kozso dalra fakadt

FÜLES

Külföldön folytathatja a Fekete Vonat sztárja

FÜLES

Friss hírek érkeztek a börtönben lévő Papaszitáról!

FÜLES

Stana Alexandra és Marics Peti újra együtt: most jelentették be

FÜLES

Mire készül? Titkos forgatáson járt a várandós Patai Anna

FÜLES

Így kísérték végső útjára Tordy Gézát – galéria

FÜLES

Stana Alexandra a szerelmi életéről vallott, mindenkit meglepett