FÜLES

Szatír támadt a Sztárban Sztár énekesnőjére

Sári Évi ma is beleborzong, ha eszébe jut az a nap, amikor futás közben egy szatír támadt rá a Margitszigeten.
  • Szerző: Buster

Néhány napja az egész országot megrázta a hír, hogy edzés közben Budapesten megtámadták és meg akartál erőszakolni az ultramaraton bajnok futónőt, Makai Viktóriát. A sportoló csak férje megérzésének köszönheti, hogy nem lett nagyobb baj a támadásból, hiszen a férfi elindult Viktória szokott futási útvonalán. Bár az erőszakos férfit a támadás után egy órával elfogták, a futás szerelmesei tisztában vannak vele, hogy ők is bármikor áldozattá válhatnak.

A Sztárban Sztár idei szériájában versenyző Sári Évinek is szenvedélye ez a sport, de egy nemi szervét mutogató szatírral való találkozás majdnem elvette a kedvét a futástól.

"Mindig úgy futok, hogy zenét hallgatok, és egyszer olyan rossz érzés ragadott el, hogy gyorsan megfordultam és hátranéztem.

Azt láttam, hogy a bokorból jön elő egy férfi, letolt gatyával, közben pedig önkielégítést végez…

Azért szörnyű, hogy ez előfordulhat. Még szerencse, hogy én, mint felnőtt voltam ott, nem pedig egy kislány”

– mesélte a %%-nak Évi, aki azóta, ha csak teheti, párban fut és ugyanezt tanácsolja minden hölgynek, aki hozzá hasonlóan űzi ezt a sportot.

Évi mellett számos hazai híresség szenvedélye a futás, ők is folyamatosan figyelik a környezetüket és persze mindenkinek megvannak a trükkjei, melyekkel igyekeznek elkerülni egy esetleges támadás lehetőségét.

Rubint Réka: Legyünk elővigyázatosak!

 "Tudom, hogy sokaknak a futás egyfajta relaxáció, amikor az ember ellazulhat és gondolkodhat, ám mégis úgy vélem, nőként jobb, ha az ember nem egyedül fut. A kísérő lehet egy vagy több futótárs, a kutyánk, vagy esetleg valaki, aki biciklin vagy görkorin kísér minket. Én évek óta három-négy barátnőmmel futok, ha pedig egyedül vagyok, akkor csak fényes nappal, olyan helyen mozgok, ahol sok ember van. Egyedül, elhagyatott helyeken, erdőkben nem is szoktam, mert veszélyes”

– mondta el Réka, aki szerint más veszélyek is leselkednek a futó nőkre, jóllehet, ez nem szabad, hogy elvegye a kedvüket a mozgástól.

"Engem is megrázott az, ami Viktóriával történt, ám nem hagyhatjuk, hogy a félelmeink teljesen eluralkodjanak rajtunk és elvegye tőlünk azt, ami annyi örömforrást okoz nekünk.

Merjünk és szeressünk is futni, csak legyünk elővigyázatosak

– javasolta a fitnesz hazai nagyasszonya.

Megyeri Csilla tíz körömmel ugrana neki

"Budapest mellett egy tó partján lakunk, ami ideális terep a futáshoz. Ugyanakkor csak akkor indulok el, ha Zsolti otthon van, mert így pontosan tudja, mikor mentem el és mikorra kell hazaérnem. Ha csak egy percet is késnék, a keresésemre indulna.

Persze egy támadás esetén szerintem nem nekem lenne szükségem segítségre.

Legyen bármekkora is a férfi, aki rám támad, én biztos, hogy Wonder Womanként ugranék neki és a tíz körmömmel kaparnám ki a szemét. Ember legyen a talpán, aki le tudna engem rángatni róla”

- jelentette ki harciasan Csilla, aki kamaszkorában a sötét derecskei utcákon kezdett futni és sosem jutott eszébe, hogy ez akár veszélyes is lehet.

Czippán Anett egy filmes trükkel előzné meg a támadást

"Mindig szólok a páromnak, ha elmegyek. De én ismert helyeken futok, ahol folyamatosan van forgalom és mászkálnak az emberek. Például erdőben és eldugott ösvényeken sosem járok. Még szerencsére nem történt velem hasonló eset sem, de ha észrevenném, hogy egy férfi hosszú perceken keresztül követ, egészen biztos, hogy visszafordulnék. Egyébként van egy nagyon jó trükk, amit az Elrabolva című filmből „loptam”, de érdemes megfogadni! Ugye az embernél mindig van mobiltelefon, én például egy ilyen szituációban azonnal elkezdenék telefonálni. Lehet színlelve is, hogy azt higgye az esetleges támadó, van valaki a vonal túlsó végén. De, ha van idő, kezdeményezzünk gyorshívást és rögtön mondjuk el hangosan a helyszínt, és a pontos pozíciónkat

– mondta el a %%-nak Czippán Anett.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?