FÜLES

Szabó Győző őszinte vallomása: szexuális zaklatás áldozata lett

A színészben a mai napig élénken él az a pár perc, amit két külföldi nővel töltött el egy liftben.
  • Szerző: Ripost

A 49 éves Szabó Győző a Petőfi rádió reggeli műsorában árulta el, neki is van külföldi története a szexuális zaklatás témaköréből, ami Kenderesi Tamás olimpiai bronzérmes úszó koreai ügye miatt került terítékre. Csakhogy a műsorvezetőként is népszerű színművész fordított helyzetben volt, nem elkövető, hanem áldozat, a férfiasságát is fogdosták. A svédországi eset húsz éve történt, de az emlékezetében megmaradt.

"Két hölgy szállt be velem a liftbe, amikor a hotelben mentem föl a szobámba. Elkezdtek taperolni, de rendesen. Nem volt jó érzés. Nemcsak a hátsómat fogdosták, mást is. Délelőtt volt, de lehet, hogy be voltak tépve. Svédországban bármi elképzelhető" – mondta a színész a Blikknek.

"Nem indíttattam eljárást, a hotel nevét is titokban tartanám, de ledöbbentem, amikor a liftből szabadultam. Átfutott az agyamon, hogy a két viking menyecskét szobára vihetném, de az egész nagyon furcsa volt. Szabályosan letámadtak. Ilyesmit azelőtt és azóta sem tapasztaltam" – mondta a Valami Amerika sztárja, aki a zaklatás részleteiről is mesélt.

"Szinte velem együtt léptek a felvonóhoz a szálloda halljában. Utólag biztos voltam benne, fogadhattak egymással, hogy a következő fickót elkapják. Azt is megvárták, hogy én nyomjam meg az emelet gombját, ám ahogy becsukódott a lift ajtaja, rögtön rám indultak. Közrefogtak, a fenekemet csipkedték, majd jött a markolászás. Nem finomkodtak, minden számottevő helyen megfogdostak. Egyszerre voltak buják és erőszakosak, de nem tűntek fenyegetőnek. Több izgalom volt a levegőben, mint félelem, de nagyon szokatlan szitu volt. Döbbenten tűrtem, hogy a kedvükre taperoljanak, és nézegettem is őket. Helyes nők voltak" – emlékezett Győző, aki később nem találkozott zaklatóival.

"A Katona József Színházzal voltam svédországi vendégjátékon, keveset tartózkodtam a szállodában, de a két nőt többé nem láttam, pedig ezután jól körbenéztem, mielőtt liftbe szálltam" – vallotta be, majd hozzátette, hogy nem akarja bagatellizálni az esetet, sőt, azóta át tudja érezni, min mehetnek keresztül, akiket szexuális indíttatásból letámadnak.

És ezeket olvastad már?