FÜLES

Sötét időszakon ment keresztül: öngyilkossággal próbálkozott a világhírű énekesnő

A 80 éves sztár bántalmazó kapcsolata miatt kísérelt meg öngyilkosságot évtizedekkel ezelőtt.
  • Szerző: Ripost

November 26-án lett 80 éves a 11-szeres Grammy-díjas rocknagyi. Tina Turner életének részleteit önéletrajzi könyvében osztotta meg rajongóival.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Profimedia

„Az volt minden vágyam, hogy szeressen az anyukám” – idézi a Blikk, és ennek fényében lehet megérteni mindazt, ami történt vele azok után, hogy végzős gimnazistaként terhes lett, és az édesanyja, Zelma Bullock kitette őt a St. Louis-i otthonából, ahol hármasban éltek a nővérével, Alline-nel.

Valahová mennie kellett, és mivel a kisbaba apukája, Raymond Hill szaxofonista az együttesvezető Ike Turner lakásának kis szobájában lakott, az énekesnő is odaköltözött.

Csakhogy Hill még a fia születése előtt lelépett, így 1958 nyarán hármasban maradt Tina, Ike és a férfi neje, Lorraine Taylor, akinek rögeszméjévé vált, hogy a férje kavar a fiatal énekesnővel.

Egyszer Lorraine fegyverrel is megfenyegette „riválisát”, majd a pisztolyt maga ellen fordította, de a lövedék csak súrolta a fejét. Gyanúja viszont valósággá vált.

Amikor Ike és Lorraine 1959-ben elvált, két közös gyereküket Tina Turner nevelte tovább a saját kisfia mellett, végül 1960 októberében világra jött Ike és Tina közös fia, Ronnie.

„Ebben az időszakban kaptam az első verést egy hosszú cipőkanállal” – emlékezett a popdíva, de elismerte, beleszeretett a bohém életű gitáros-dalszerzőbe, aki egy 1962-es mexikói kiruccanáson kötött vele házasságot.

„A szertartás nagyon puritán volt. Az sem hangzott el, hogy »megcsókolhatja a menyasszonyt«, utána pedig szexbárba mentünk, ami számomra annyira zavaró volt, hogy utólag próbáltam romantikus fantáziával helyettesíteni” – emlékezett Tina, aki egyre nehezebben viselte férje gorombaságát. „A helyzetet súlyosbította, hogy anyám istenítette. Úgy vélte, mindent neki köszönhetek” – érzékeltette Tina Turner, akinél egy Los Angeles-i koncert előtti ütlegelős veszekedés alatt telt be a pohár. Ötven fájdalomcsillapító tablettát vett be, de időben kórházba került, és túlélte az öngyilkossági kísérletet.

Magánéletük viharos volt, de az Ike & Tina Turner Revue népszerű produkció lett, és kislemezeik Európában is sikert arattak.

És ezeket olvastad már?