FÜLES

Sikertelen műtétje miatt szenved a hidegtől Törőcsik Mari

A nyolcvanéves, betegeskedő mûvésznő sokat gyötrődött az elmúlt időszakban. Most, hogy már nem szorul kórházi kezelésre, ismét egy visszatérő fájdalom kínozza.
  • Szerző: B.M.

Törőcsik Mari nagyon szeret élni. Erre az a legnagyobb bizonyíték, hogy még nagy kínjai ellenére is tud nevetni. Legutóbb hörghuruttal került kórházba, és mióta kiengedték, velemi otthonában tölti mindennapjait.

"Kijelenthetem: meggyógyultam, most szerencsére jól vagyok. Bár, ez a szeszélyes időjárás azért okoz kellemetlenségeket.

Nyolc évvel ezelőtt, amikor egy rutinvizsgálat alkalmával összeomlott a keringésem, és a klinikai halál állapotába kerültem, elhalt egy rész az agyamban. Azóta le van bénulva a jobb kezem.  Ez a színpadon egyáltalán nem hátráltat a munkában, a hétköznapok során viszont sokszor okoz fájdalmakat

- kezdte a %%-nak a Kossuth-díjas művésznő, aki elárulta, szorosan összefügg a szenvedése ezzel a hideg idővel.

"Nagyon érzékeny vagyok az időjárás változásaira. Amikor front van, újra és újra visszatér a fájdalom a béna kezembe. Egy évvel ezelőtt megműtöttek, de semmi sem változott, ugyanolyan élettelen a kezem, és fáj is. Ezt a hirtelen jött nagy hideget nehezen viselem" - árulta el a Nemzet Színésze, aki mindezek ellenére derűs, mosolygós és életvidám.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
9 mennyei zserbó karácsonyra – a klasszikustól a pohárkrémig

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?