FÜLES

Rekordkísérlet 30 nap alatt: tízezrek énekelnek Szörényi Levente zenéjére

Az István, a király című rockoperából választott dalt a Cantemus kórus: céljuk, hogy harminc nap alatt a Felkelt a napunk legyen az online legtöbbször fel­énekelt dala a világon.
  • Szerző: Ripost

A koronavírus-járvány miatt nem tudják megtartani a kétévente megrendezésre kerülő nemzetközi kórusfesztivált. A szervezők viszont úgy döntöttek, hogy nem maradhat el a közös éneklés öröme, ezért kitalálták, hogy rekordkísérletbe fognak: a cél, hogy augusztus 20-ig minél többen énekeljék el az István, a király rockoperából ismert dalt, a Felkelt a napunkat, és ezt rögzítsék digitálisan.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: YouTube

Mobiltelefonnal, laptoppal, otthoni számítógéppel vagy bárhogy fel kell tölteni a Cantemus rekordkísérlet oldalára. Ennek a virtuális kórusnak a feladata, hogy harminc nap alatt felállítsa a legtöbbször felénekelt dal rekordját. Fontos kikötés, hogy végig kell énekelni a dalt – írja a Bors.

„Persze, hogy örül az ember, ez nagyon jó ötlet„ – mondja a zeneszerző, Szörényi Levente. „A magyar kultúra napján szoktak verset mondani az egész országban, hát ezek szerint akkor idáig nőttünk föl” – mosolyodik el a Kossuth- és Erkel Ferenc-díjas zenész.

„Nyilván nagyon érdekes vállalkozás, kíváncsi vagyok a végeredményre. Megnézem, utána többet tudok majd mondani.„

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?