FÜLES

Pénzzé tették Klapka György utolsó örökségét

Klapka György örökségének utolsó darabjait is pénzzé tette a családja, mindent elosztottak maguk között a gyerekek, ami a vállalkozó után maradt.
  • Szerző: Ripost

Klapka György mindig okosan bánt a pénzével, a vagyona egy részét ingatlanokba fektette, így maradt utána két vidéki ház és egy X. kerületi telek is – a már korábban eladott Vámház körúti lakás és a Normafán épült családi házon túl, ahol a vállalkozó az utolsó napjait töltötte.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Ripost/Markovics Gábor

Évekig nem tudták eladni az ingatlanokat, pedig jó pénzt érhettek volna. Egy ingatlanos volt megbízva az értékesítéssel, de csak hébe-hóba jelentkezett be egy-egy vevő. A Keresztúri úti telek ért vagy 100 milliót, de csak jóval áron alul sikerült megszabadulni tőle. Először 70 millióra vitték le a kért összeget, de még lejjebb kellett faragni. A három eladás után nem jött össze a 100 millió forint sem – tudta meg a Blikk egy, a családot jól ismerő bennfentestől.

„Valóban sikerült eladni ezeket az ingatlanokat, az örökösök mindenben megegyeztek, elszámoltak egymás között, és élik boldog civil életüket. Nicole sikerrel viszi a dióültetvényügyeit, ennél többet nem kívánnak megosztani a nyilvánossággal. Édesapjuk halála után szeretnének visszavonultan élni„ – mondta Klapka Nicole ügyvédje, dr. Budai Géza.

És ezeket olvastad már?