FÜLES

Óriási előrelépés, Sas József agyvérzése után

A humorista állapota sokat javult március óta, ám még gyorsabban gyógyulna, ha barátai gyakrabban bejárnának hozzá.
  • Szerző: Ripost

Agyvérzése után két hónappal minden erejével azon van Sas József, hogy újra a régi legyen. Habár az agya több része sérült, kitartásának köszönhetően már újra tud ön­állóan járni. Lánya szerint segítené a gyógyulását, hogyha barátai gyakrabban látogatnák.

Idilli környezetben gyógyul stroke-jából Sas József a híres Makkosi-rétnél. Az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézetben ápolják ugyanis, ami a „Budapest tüdejének” is nevezett területen épült, ahol napfényből, jó levegőből és zöldből nincs hiány.

A Bors munkatársai szerdán keresték fel Sas Józsefet. A gyógytornász épp a humorista kezét masszírozta a szobájában, miközben lányával, Sas Ágnessel csevegett.

"Édesapám ütemesen javul, de a héten lesz egy orvosi konzílium, ami után számunkra is kiderül, hogy pontosan milyen az állapota. A bevérzés ugyanis nem egy helyre összpontosult nála, hanem több kis részre kihatott, így a beszéd, a mozgás, minden sérült kicsit" – számolt be Sas Ágnes, aki tudatta a jó hírt is, hogy édesapja felállt a tolószékből, és a napokban már tett pár lépést. A rehabilitáció végét azonban még sem ő, sem az orvosok nem látják.

A humorista lánya szeretné, ha édesapját több kolléga látogatná, ugyanis amikor Markos György ott volt, egyenesen sugárzott a komikus.

A humorista egyébként elkerülhette volna a kétoldali agyvérzést, hiszen már itthon is kétnaponta járt orvoshoz, ingadozó vérnyomása és egyéb problémái miatt. Kezelőorvosai elől azonban eltitkolta thaiföldi utazásának tervét, ezért történhetett meg a szerencsétlenség. Sas József március elején, thai­földi nyaralásukon kapott stroke-ot, ahonnan mentőrepülővel szállították haza.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?