FÜLES

Nem várt fordulatot vett Gáspár Beáék kálváriája: ez az ítélet született balesetük ügyében

Egy évvel a baleset után jogerős ítélet született Gáspár Bea autóbalesetének ügyében.
  • Szerző: Ripost

Bea a családjával tavaly novemberben este a 21-es főúton tartott hazafelé, amikor a kétszer kétsávos úton frontálisan ütközött egy másik autóval, amely a menetiránnyal szemben haladt. A bíróság Bea asszonyt is elmarasztalta, mivel a bíró szerint elkerülhető lett volna a baleset, ha Gáspárék nem a belső sávban mennek.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Sulyok László

„Döbbenet! Még én vagyok a hibás, engem marasztalnak el, mert előzés után a belső sávban mentem, és ugyanannyi büntetést kapok, mint az, aki szembejött a forgalommal és majdnem megölt minket” – bosszankodott az ítélet után feldúltan Bea a Blikknek.

„Ez is érdekes, mert kint volt a száztízes tábla, mégis azt mondják, csak kilencvennel lehetett volna menni, mert a magasabb sebességhatár csak idén januártól lépett életbe. Nekem ezt honnan kellett volna tudnom? A táblát figyeltem. Ráadásul a szakértő megmondta, nem a sebesség okozta a balesetet, de a bírót ez nem érdekelte. Engem marasztalt el, mert nem a külső sávban mentem. Hiába mondtam, hogy az ütközés előtt előztem, nem törődött vele. Hihetetlen! Még én vagyok a hibás! Arról nem is beszélve, hogy az autónk egy éve a telepen áll, szinte totálkáros, 6-7 millió forint lenne megjavíttatni, de lehet, így a biztosító nem is fizet.”

A másik sofőr, egy fiatal lány elismerte, rossz helyen hajtott fel az útra, és állítja, a baleset után önként leadta a jogosítványát. Bea szerint felháborító, hogy csupán 10 hónapra vették el a jogosítványát, és a pénzbírság nagyjából annyi, mint az övé. Gáspárék nem értik, hogyan lehet hibás Bea asszony, ezért fontolgatják a további jogi lépéseket. Fellebbezésnek nincs helye, de rendkívüli jogorvoslattal még élhetnek.

Ripost előfizetés banner

És ezeket olvastad már?