FÜLES

„Nem szeretnék újra beteg lenni!” – retteg a koronavírus újabb hullámától a szépséges időjós

Barta Sylvia és családja továbbra is betartja az óvintézkedéseket.
  • Szerző: Ripost

A TV2 időjósa, Barta Sylvia márciusban fertőződött meg koronavírussal, s heteken át feküdt negyvenfokos lázzal, míg végül sikerült legyőznie a kórt, ám a Borsnak elárulta: bár a képernyőre is visszatért, és láthatóan szuper formában van, még ma is úgy érzi, nem egészen a régi önmaga.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A hírek azonban már az újabb hullámról szólnak, így a lap felkereste Sylvit, hogy megérdeklődje, hogyan kezeli a jelenlegi helyzetet, valamint a rossz hírek hallatán milyen óvintézkedéseket eszközöl, hogy még egyszer ne támadhassa meg az egyébként is autoimmun betegséggel küzdő szervezetét az alattomos vírus.

Sylvi felgyógyulása után a vérplazmájával is segített sorstársainak
Fotó: Instagram

„Fizikailag és lelkileg is megviselt a betegség, s bár szerencsére a családom tünetmentesen megúszta, ettől függetlenül velem együtt őrlődtek. Nem is merek belegondolni, mi mehetett végbe az idős édesanyám lelkében, látva, hogy nem tudok felkelni... Nagyon megszenvedtük ezt az egészet, és én nagyon nem szeretnék újra beteg lenni! Örülök, hogy túl vagyok a nehezén, mert egyébként még ma sem vagyok százszázalékos, s olyan, mint azelőtt. Félek, de próbálok pozitívan gondolkodni, s azonnal elhessegetem, ha valami negatív érzésem támad” – mondta a Borsnak a TV2 csinos képernyőse, aki a korlátozások feloldása óta is szinte ugyanúgy él, mint a karantén idején.

„Alapvetően is nagyon odafigyel a családunk a higiéniára, de nyilván a koronavírus miatt még óvatosabbak lettünk, s ami a legfontosabb, mi azóta és ezután is fokozottan figyelünk. Szájmaszk, gumikesztyű, kézmosás, távolságtartás, zsúfolt helyek elkerülése, mindent tartunk azóta is.”

Az idôjárás-jelentô családja is elkapta a vírust, de ôk tünetmentesen megúszták a betegséget
Fotó: TV2

Sylvi szerint ugyanis ez az egyetlen megoldás, hogy az emberek, s a gazdaságunk is túlélje a világjárványt.

„Tudom, hogy amíg az ember közelében nem történik ilyen, vagy saját magán nem tapasztalja valaki, addig olyan megfoghatatlan és hihetetlen ez az egész, de higgye el mindenki, hogy a vírus létezik, muszáj komolyan venni! Tudom, sok lemondással jár ez az időszak, legszívesebben mindenki nyaralna, szabadon szervezne programokat, viszont a szeretteinél és az egészségnél senkinek sincs fontosabb, így most azt kell szem előtt tartanunk, hogy valamit valamiért” – hívja fel a figyelmet Sylvi, aki családjával továbbra is elzártan él, s csak a munkája és az otthona között ingázik.

A WHO is figyelmeztet

Az Egészségügyi Világszervezet szerint jelenleg nincs bizonyíték arra, hogy nem fertőződhetnek meg újra a COVID-19-betegségből felgyógyult betegek, akiknek vérében antitestek képződtek. A legtöbb tanulmány kimutatta ugyan, hogy a fertőzésből felépülteknek antitestek vannak a vérükben. Ám számos esetben nagyon alacsony az antitestek szintje – figyelmeztetett a WHO.

 

És ezeket olvastad már?