FÜLES

Nehéz helyzetbe kerültek, akik átveszik Gesztesi Károly szerepeit

A társulat közleményt adott ki a döntésükről. Két hét múlva állnak újra színpadra.
  • Szerző: RIPOST

Kevesebb, mint egy hónap múlva újra színpadra viszi a Bánfalvy Stúdió azokat a darabokat, amelyekben Gesztesi Károly főszerepet játszott. A társulatnak rettenetesen nehéz dolga volt, hiszen a mérhetetlen gyász ellenére is meg kellett nevezniük azokat a színészeket, akik a tragikus hirtelenséggel elhunyt művész helyére lépnek.

A társulat döntése alapján, a Páratlan Párosban Beleznay Endre, a Nicsak, ki lakik itt?! című darabban Harmath Imre, míg A Miniszter Félrelép előadásában Németh Kristóf játssza el a színész szerepeit.

Fotó: Szabolcs László

„Nagyon nehéz dolgunk volt, hogy kiválasszuk Karcsi utódait... Ez nem egyik pillanatról a másikra meghozott döntés volt, hiszen három főszerepről beszélünk, és Karcsinak nem volt váltótársa. Mielőtt meghoztuk volna a döntést, bevontuk a családot is, így az érintett művek eredeti karakterleírásai alapján, és a rendezői koncepció figyelembe vételével választottunk” – mondta lapunknak Bánfalvy Ágnes, a Bánfalvy Stúdió vezetője, majd hozzátette: a következő előadásuk a társulat minden tagjának nagyon nehéz lesz, hiszen amellett, hogy most játszanak először Gesztesi nélkül, egy olyan darabról van szó, ami a színészlegenda kedvence volt.

A legközelebbi előadásuk ugyanis a Páratlan Páros lesz, amely január 27-án debütál az új szereposztással Mosonmagyaróváron. A darabban Beleznay Endre veszi át Gesztesi szerepét.

„Nagyon nehéz ez a helyzet... Karcsival két darabban is együtt játszottunk. A Páratlan Párosban veszem át most a helyét, egy olyan darabban, ami nagy sikert futott be vele. Nehéz lesz nélküle, de arra törekszem, hogy a közönségnek visszatudjam adni, amit Karcsi csinált a színpadon. Ő mindig a kettőnk súlykülönbségéről viccelődött, húzta az agyamat, én a 80 kilómmal álltam színpadra míg ő a százzal. Remélem, hogy a közönség ebben a kisebb kiadásban is szeretni fogja a Páratlan Párost, és együtt tudunk tisztelegni Karcsi emléke előtt!” – mondta lapunknak Beleznay Endre.

És ezeket olvastad már?