FÜLES

Nagy bejelentést tett Törőcsik Mari: ennek sokan fognak örülni

A feltörekvő tehetségeknek nyújtana segítséget Törőcsik Mari.
  • Szerző: Ripost

Bár az utóbbi időben betegeskedő nemzet színésze csak nemrégiben hagyhatta el a szombathelyi kórházat, az egészségi állapota stabil, és ami még ennél is fontosabb, remekül érzi magát, így újra egyre többet járnak a gondolatai a színház körül. Sőt, az is felmerült benne, hogy szívesen átadná a tudását a fiatalabb generációnak. 

Törőcsik Mari velemi otthonában pihenget, sokat olvas és néz tévét, de a tavasz érkeztével egyre többször tölti idejét a ház kertjében, ahol szívesen nosztalgiázik a régi időkről. Nem is tagadja, hiányzik neki a színpad és a közönség szeretete. A közelmúltban átvett Kossuth-nagydíj is sokat javított a hangulatán, ahogy a sok érdeklődő, a számos kedves telefon és a helyiek törődő kedvessége is. Olyannyira jól érzi magát, hogy a néhány fiatal színész által feldobott ötlet elgondolkodtatta. 

"Korábban eszembe sem jutott, hogy nekem tanítanom kellene, de az igaz, szívesen beszélgetnék a fiatalokkal a filmekről és a színházi munkáról – kezdte a legendás művésznő. – Katedrára persze nem állnék, de ha megkeresnének a fiatal, feltörekvő színészek, hogy adjak tanácsot, esetleg meséljek, azt bármikor örömmel megtenném. Szívesen megosztanám, ami a fejemben van."

Persze, az már nem várható el, hogy Törőcsik Mari utazzon és előadásokat tartson, ám az otthonában fogadhatna érdeklődőket.

"Ha úgy lenne, hogy meglátogatnak és leülnénk beszélni, abból biztosan kikerekedhetne egy érdekes eszmecsere" – mesélte a Blikknek jókedvűen a Jászai Mari-díjas művész, akivel kapcsolatban korábban felmerült: visszatér a színpadra.

A szombathelyi Weöres Sándor Színházat vezető Jordán Tamás ugyanis az év elején arról beszélt, hogy van olyan darab, amelyben szívesen látnák Törőcsiket, sőt, ha egészségi állapota engedi, pódiumbeszélgetéseket is szerveznének, hiszen sokan lennének kíváncsiak a művésznő gondolataira. 

"Csodás életem volt, hála Istennek – szögezte le Törőcsik Mari. – Olyan élményeim vannak, amelyekért nem lehetek elég hálás, és ha úgy van, szívesen mesélek erről. Ha pedig segítek is ezzel valakinek, az remek dolog!"

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
A hólabdától a kókusztortáig
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?