FÜLES

Nagy bajba került, újra bíróság elé állt Koltai Róbert fia

Bár a népszerű színész filmes fiát, Koltai P. Gábort 2017-ben felmentették a csalás bűntette alól, most újra elővették az ügyet.
  • Szerző: Doris

Foghatja a fejét Koltai Róbert fia, akire 9 évvel ezelőtt kommandósok törték rá az ajtót, majd öt hónapon át tartották előzetesben. A vád szerint a producerként dolgozó Koltai P. Gábor és nyolc társa offshore cégek beiktatásával és fiktív számlák felhasználásával igényelt vissza pénzt az államtól olyan filmek után, melyek nagy része el sem készült.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Profimedia

Az ügyben öt vádlottat költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt bűnösnek talált a bíróság, ők 10 hónap és két év közötti szabadságvesztést kaptak felfüggesztve, illetve volt olyan, akit többmilliós pénzbüntetéssel sújtott a törvényszék. Koltai Róbert és Pogány Judit fiát azonban bizonyítottság hiányában felmentették. Akkor még. Másodfokon eljárási hibára hivatkozva azonban megsemmisítették az elsőfokú bíróság ítéletét és új eljárásra kötelezték a bíróságot.

A megtudta, hogy az új tárgyalássorozat most decemberben kezdődött, az ügy folytatása jövő év áprilisában várható. Ezt a Fővárosi Törvényszék sajtóosztálya is megerősítette.

Fotó: Fővárosi Törvényszék

„Megkeresésével kapcsolatban tájékoztatjuk, hogy az Ön által megjelölt ügyben a következő 2020. április 2-i és 8-i tárgyalási napokon tanúmeghallgatások várhatók” - írtak a válaszlevelükben.

A megkereste Koltai P. Gábort is, aki üzenetben elmondta, hogy lelkileg rendkívül megterhelő számára, de biztos benne, hogy ismét felmentő ítélet születik majd.

„Ez sajnos még ugyanaz a lassan egy évtizede húzódó eljárás, csak másodfokon az ítélőtábla – különböző eljárási és egyéb hibákra hivatkozva – új eljárásra küldte vissza az ügyet. Tehát most elsőfokon újraindult. Eddig még odáig sem tudtunk eljutni, hogy legyen egy, a formai szabályoknak megfelelő új vádirat. Azt nem szabad elfelejteni, hogy az elsőfokú ítéletben minden vádpont alól felmentettek„ – kezdte a -nak a filmes.

Koltai kifejtette, az első fokú eljárásban az ügyész is elismerte, hogy semmilyen közvetlen terhelő bizonyítékkal nem rendelkezik a vád, így azt feltételezi, hogy ha a nyomozóhatóságnak, illetve később az ügyészségnek lett volna bármiféle terhelő bizonyítéka, azt a vád már rég beterjesztette volna. Így viszont húzódik az ügy tovább.

”Meggyőződésem, hogy az új eljárás az előzőhöz hasonlóan felmentő ítélettel fog végződni” – fogalmazott a férfi. Ám, hogy ebben igaza lesz-e, az még bizonyára hónapok kérdése.

És ezeket olvastad már?