FÜLES

Minden rajtunk múlik: üzent az embereknek az ápolónővé vált egykori sorozatsztár

Németh Franciskát korábban egy napi sorozatban láthatták a tévénézők, ám immáron évek óta gyermekápolóként dolgozik.
  • Szerző: ripost

Fontos üzenetet fogalmazott meg az állampolgároknak Németh Franciska. A színésznőt korábban egy napi sorozatban ismerhették meg a nézők, ám már évek óta gyermekápolóként dolgozik a Szent János Kórházban.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: MTVA

Franciska szerint a koronavírus elleni leghatékonyabb védekezés, ha mindenki otthon marad, és nem mozdul ki a lakásból. Elszomorítónak tartja, hogy sokan úgy fogják fel a kormány által kihirdetett veszélyhelyzetet, mint egyfajta vakációt, és sokan a parkokba, közösségi helyszínekre özönlenek ahelyett, hogy komolyan vennék a veszélyt.

„Amíg tele a Normafa, a gyorséttermek és a játszóterek, és a »páran összejövünk, abból baj nem lehet, végre ráérünk« hozzáállása dominál, ha nem vagyunk képesek tanulni az olaszok kárából, akkor szomorú vége lesz” – hangsúlyozta a Mandinernek adott interjújában az ápolónő.

Franciska jelenleg a karanténkórháznak kinevezett Kútvölgyi Kórházban vállalt önkéntes munkát.

„Az egészségügyben dolgozók feladata emberfeletti, ennél keményebb időszak nincs a dolgozók számára, mint a mostani. A munkatársak körében a szorongás, aggodalom, tenni akarás, elhivatottság, fáradtság egyaránt jellemző” – fogalmazott egykori színésznő.

Mint mondta, a ma már betegágy mellett nem aktív egyetemi tanára fogta magát, és önkéntesnek állt, és erre hív mást is, hiszen szerinte a tanárok tudására, tapasztalatára most a betegágy mellett van szükség.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?