FÜLES

Mi lesz így a Vígszínházzal? Döbbenet, mi derült ki Eszenyi Enikőről

Sorra mondanak fel a dolgozók! Kiderült, mi állhat a távozások hátterében!
  • Szerző: BDF

Egyre többen fordítanak hátat a Vígszínháznak. Információk szerint az évad végén közel 25 munkatárs távozik az Eszenyi Enikő által igazgatott teátrumból. Amint a %% is beszámolt róla, a sort Stohl András kezdte, őt több színész, köztük Lengyel Tamás, Kerekes József és Bata Éva követte. De ez még nem minden! Több háttérdolgozó is máshol keresi a boldogulást.

„A színészek esetében is probléma az alacsony fizetés, a sorozatok, a tévés produkciók sokkal többet fizetnek. Ráadásul a Vígben nehéz egyeztetni is, nagyon szigorú az intézmény vezetősége, így nehéz két dolgot egyszerre csinálni, választani kell: vagy a nagy presztízsű Vígszínház, vagy a jobban fizető munka” – mesélte az egyik kolléga.

Két, a Vígszínházat elhagyó művész, Járó Zsuzsa és Mészáros Máté szerint nemcsak a nem megfelelő bérezéssel van probléma. Azt állítják, Eszenyi nem bízik eléggé a színészekben, ezért nem is ad lehetőséget arra, hogy a művészek feszegessék a szakmai határaikat.

„A kőszínházban nem bíznak eléggé a színészben, nem bíznak abban, hogy anélkül is el tudnám játszani a szerepemet, hogy alám teszik a drága jelmezt, díszletet, hogy a színészi jelenlét önmagában is elég erő lehet” – árulta el a KútszéliStílus nevű színházi blognak a színésznő.

Mészáros ennél tovább ment: „Úgy látom, egyre nehezebb fenntartani a kőszínházi struktúrát. (…)

Mindenre jut pénz, csak  a színészre nem, aki viszont nem nagyon tud máshol pénzt keresni.

A Blikk megkereste a teátrumot. Kérdésükre, hogy mi okozza a felmondási hullámot és mi lesz így a színházzal a következő évadban, csupán annyi választ kaptak, hogy a Vígszínház az évad végén megtartja a szokásos sajtótájékoztatóját.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?