FÜLES

Megszólalt az orvos: Így operálják Tahi-Tóth Lászlót!

Pénteken ugyan elhalasztották a kockázatos operációt, a Ripost megtudta, mi történik majd a mûtőasztalon a színésszel!
  • Szerző: T.B.

Ahogy arról a %% beszámolt: pénteken elhalasztották a Tahi Tóth László agyműtétjét egy vérhígító gyógyszer átállítása miatt, amihez kis idő kell. Úgy tudjuk, a színész továbbra is jókedvűen várja az operációt, állítólag az ágyából is felkelhet.

"Előfordul, hogy a műtét előtti laborvizsgálatok kimutatják, hogy a beteg számára nem megfelelő a vérhígító. Egy ilyen eredmény megakadályozza a beavatkozást. Ilyenkor az orvos kollégák egy másik készítményt javasolnak, ám ameddig azt megszokja a szervezet, addig nem műthető a páciens" – kezdte lapunknak dr. Bense Tamás orvos, aki szerint hiába számít manapság rutinműtétnek egy ilyen agyérműtét, sosem veszélytelen, pláne egy 73 éves ember számára.

Az agyi aneurizma mindenképpen műtétet igényel. Ez az értágulat egy időzített bomba, bármikor eldurranhat, ami végzetes lehet.

Az operáció technikája nagyban függ az aneurizma elhelyezkedésétől és méretétől. Idegsebészeti rutinműtétről van szó, a beteg nagy valószínűséggel minőségi életet tud élni a beavatkozás után, amennyiben betartja az orvos utasításait. A regenerálódás hosszát az ér elhelyezkedése és a méret határozza meg. Azt, hogy milyen módszerrel távolítják el, az idegsebész dönti el a pontos diagnózis alapján" – tette hozzá az orvos.

A műtétre két megoldás van: a koponya feltárása, vagy az úgynevezett tekercselés, amikor egy katétert vezetnek be általában az ágyékon, ezen keresztül operálják az értágulatot. Hogy végül melyik módszert választják a művész orvosai, azt nem lehet tudni.

És ezeket olvastad már?