FÜLES

Megrázó dolog derült ki Diana hercegnő haláláról: megszólalt a boncmester

Az összeesküvés-elméletek hívői máig nem hiszik el, hogy balesetben vesztette életét a hercegnő.
  • Szerző: Ripost

Az egész világot megrázta a hír, hogy balesetben elhunyt Diana hercegnő. Mint ismert, 1997. augusztus 31-én balesetet szenvedett párjával, Dodi Fayeddel Párizsban. A férfi azonnal, a helyszínen meghalt, a hercegnőt még kórházba szállították, és megműtötték, az életét azonban már nem tudták megmenteni.

A mai napig vannak olyan összeesküvés-elméletben hívők, akik biztosak benne, nem baleset történt, hanem gyilkosság. 2004-ben Sir John Stevens vezetésével vizsgálóbizottságot hoztak létre, hogy kiderítsék, mi lehet az igazság.

Az autót Henri Paul vezette, mellette az anyósülésen Fayed testőre, Trevor Rees-Jones ült, míg a hátsó ülésen Diana és Dodi. A kocsiban egyedül Rees-Jones volt bekötve. Paul és Fayed előre csapódott, egyiküket sem lehetett megmenteni.

Dr. Richard Shepherd boncmester elárulta, hogy Diana is előre zuhant, de éppen a bekötött testőr miatt kisebb erő érte. Eltörte néhány bordáját, és mellkassérülése is lett - ezek azonban magukban még nem lettek volna halálosak. Csakhogy a tüdejében az egyik véna megsérült.

"A mentő kiérkezésekor stabilnak tűnt az állapota, még kommunikálni is tudott. Ezért mindenki Rees-Jonesszal kezdett foglalkozni. Csakhogy közben Diana mellkasa megtelt vérrel. A mentőben már elvesztette az eszméletét, és szívrohamot kapott. Akkor még vissza tudták hozni, a kórházban pedig azonnal a műtőbe rohantak vele. Ott szembesültek a szétroncsolódott vénával. És sajnos már nem volt mit tenni" - mondta el a törvényszéki boncmester.

Azt is hozzátette, egész karrierje alatt nem látott még egy ehhez hasonló sérülést, a mentőknek esélyük sem volt felismerni a bajt.

"Dianának csak kis sérülése volt - viszont a legrosszabb helyen. A halála egy tökéletes példája a "mi lett volna, ha" esetre. Mert ha csak egy kicsit is más szögben ült volna, könnyebben felfedezhették volna a sérülését. Vagy ha lassabban esett volna előre. Ha be lett volna kötve... Akkor talán túlélte volna az egészet" - összegezte Dr. Richard Shepherd a Daily Mailnek.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Készíts szaloncukrot házilag!
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?