FÜLES

„Megmentették az életemet„ – ez történt Schobert Norbival sztrókja óta

Szívhez szóló pillanat: közel három hónap után újra találkozott Schobert Norbert a Magyar Légimentő Bázis dolgozóival, azokkal a számára hősökkel, akik augusztus 26-án helikopterrel szállították őt a kórházba.
  • Szerző: Ripost

Schobert Norbi augusztus végén kutyasétáltatás közben esett össze, mint utóbb kiderült, sztrókot kapott. A fitnesz­guru élete azon múlott, hogy időben megérkezett a segítség: mentőhelikoptert riasztottak hozzá. A jól végződő eset után Budaörsön, a Bors szervezése alatt jött létre a nagy találkozás Norbi és a megmentésére siető mentősök között.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Bors

„Nagyon jó érzés, hogy végre meg tudom köszönni, hogy megmentették az életemet„ – kezdte könnyeivel küszködve. „Reméljük, hogy a jövőben már csak így, ebben a formában fogunk találkozni. Nagyon köszönök nektek mindent, és sok sikert, boldogságot kívánok” – mondta Norbi a bázison felsorakozott mentőtiszteknek, miközben hálája gyanánt ajándékokat is átadott nekik.

Fotó: Bors

Fél év alatt kétszer riasztották a mentőhelikoptert a Schobert család otthonához. A gép mindkét alkalommal ugyanazon a helyen szállt le, Norbi azóta is kerüli a helyszínt, ami a történtekre emlékezteti.

„Májusban az anyósom miatt kellett kijönniük hozzánk, a gyors beavatkozás ellenére sem sikerült őt megmenteniük. Nekem szerencsém volt, megúsztam. Az utcán szállt le a kanyarban a helikopter, azóta sem jártam ott„ – emlékezett vissza, majd hozzátette, kemény heteken van túl, és bár visszanyerte a régi formáját, sokkal megfontoltabban él, mint korábban.

Fotó: Bors

„Egy hónapig nem tudtam a szavakat, nem jutottak eszembe. Szerencsére nekem minden visszajött, igaz, lelassultam a történtektől. Érdekes, mert most már nem félek tőle, de mindent megteszek, hogy ez ne forduljon elő. Semmi előjele nem volt a sztróknak, de az is durva, hogy nyoma sincs, hogy volt. Edzés közben gyakran eszembe jut, olyankor mindig visszaveszek a tempóból, már nem hajtom meg magam” – mesélte érdeklődésünkre Schobert Norbi.

Fotó: Bors

Azonnali műtétre volt szükség

Augusztus 26-án, csütörtökön mentőhelikopterrel kellett kórházba szállítani Schobert Norbertet. A fitneszedző kutyasétáltatás közben lett rosszul a házuk előtt. Közel negyven percen át feküdt a földön, mire a szomszéd észrevette, és értesíteni tudta Rékát, aki azonnal segítséget kért a mentőktől. Utólag derült ki, a vállalkozó sztrókot kapott, és azonnal műteni kellett. Egy katéteres beavatkozáson esett át, amellyel az elzáródást szüntették meg az agyában.

Ha kell, napkeltétől napnyugtáig repülnek értünk a légimentők

A Magyar Légimentő Bázis munkatársai az év minden napján készenlétben állnak, hogy ha kell, a legsúlyosabb esetekhez siessenek.

„Több bázisról végezzük a légimentést, ami állomásonként egy-egy helikoptert jelent napkeltétől napnyugtáig. Mindenütt, minden szolgálatban van az év 365 napján egy pilóta, egy paramedikus – mentőtiszt vagy mentőápoló végzettségű személy – és egy orvos. Az Országos Mentőszolgálat mentésirányításának riasztása után indulunk el általában a mentőautókkal egy időben olyan kritikus állapotú betegekhez, akiknél az időfaktor és a helyszíni komplett beavatkozás szükséges„ – mondta a Borsnak dr. Gebei Róbert, a légimentők főorvosa.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?