FÜLES

Meglepő titok derült ki Cserháti Zsuzsa haláláról

Nem ismerhették fel az orvosai, hogy Cserháti Zsuzsa pánikbeteg volt.
  • Szerző: Ripost

Hétvégén ünnepelné hetvenegyedik születésnapját Cserháti Zsuzsa. Az énekesnő már tizenhatodik éve nincs köztünk, ötvenöt évesen, tragikus hirtelenséggel hunyt el nyelőcsővisszér következtében. Szulák Andrea a legközelebbi barátnői közé tartozott, kapcsolatuk Andrea karrierjének kezdetéig nyúlik vissza.

"Először a Hotel Béke Orfeumban találkoztunk a nyolcvanas évek végén. Ott rögtön tudtuk, a humor a közös nevező az életünkben. Számos ponton fo­nódott össze az életünk, ahogy ő, én is énekeltem a Hotel Ma­rina bárjában vagy a Moulin Rouge-ban" – emlékezik Szulák, aki barátságuk legmeghatározóbb emlékét egy családi veszteséghez köti.

"Amikor az édesanyám meghalt, az elsők között hívott fel Zsuzsa. Érzelmileg érintett volt, mert ő is alig egy évvel korábban vesztette el az anyukáját. Azt mondta nekem: vigyázzak ma­gamra, mert mostantól már senki sem fog rám vigyázni. Rettenetesen nagy igazságot mondott ezzel. Utoljára háromnegyed évvel a halála előtt, egy tévéfelvételen találkoztunk. Azt láttam rajta, hogy borzalmasan szo­rong. Úgy gondolom, hogy a halálában is közrejátszhatott a fel nem ismert pánikbetegség. Természetesen nem vagyok or­vos, csak azt mondom, amit ta­pasztaltam" – meséli Andrea.

A Cserháti halála óta eltelt tizenhat évben Andrea szeretete mit sem halványult barátnője iránt, szívesen ápolja az emlékét és énekli a dalait alkalomadtán, mivel egyik legnagyobb sikere is Cserháti dalaihoz köthető.

"Pozsgai Zsolt írt egy darabot számomra, Boldogság, gyere haza! címmel. Az az ötletem támadt, hogy az előadáshoz használhatnánk Zsuzsa dalait is. Mindig az emberség és az önzetlen szeretet jut eszembe, ha egy-egy dalát eléneklem. Az előadás hanganyaga volt az első aranylemezem, ami a Zsuzsa iránti tiszteletből is hatalmas öröm volt számomra. Sokan próbálnak az ő munkásságával megnyilvánulni, amióta nincs köz­tünk. Én csak a személyes kapcsolatunkra való tekintettel vettem a bátorságot hozzá, illetve ápolni akarom az emlékét egy kö­zelgő koncerten, ame­lyen régi barátnőmmel, Polyák Lillával idézzük fel a munkásságát" - mondta a Borsnak az énekesnő.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?