FÜLES

Megdöbbentő titok derült ki Zámbó Jimmyről: Galambos Lajcsi mesélte el a botrányos részleteket

Zámbó Jimmy egy közös koncertjük alkalmával fegyvert rántott zenésztársára, Pataky Attilára.
  • Szerző: Ripost

Zámbó Jimmy közel húsz éve halott, ám kalandos élete, erős személyisége még mindig sokakban elevenen él. Talán ez az oka annak, hogy Galambos Lajcsi maga is felemlegette a Life TV Összezárva Hajdú Péterrel című műsorában. A történet szerint Zámbó Jimmy egy közös koncertjük alkalmával fegyvert rántott zenésztársára, Pataky Attilára.

Még 1998 őszén a TV2 egy­éves születésnapja után jött az ötlet, hogy Lagzi Lajcsi szervezzen Dáridó-turnét. Lajcsi Zámbó Jimmyt és Pataky Attilát kérte fel társnak, és ezzel összeállt a sikertrió.

A turné a Három Királyok nevet kapta – Lajcsi a mulatós zene, Jimmy a popzene, míg Pataky a rockzene királya volt.

„A fellépéseket mindig Jimmy zárta, egy miskolci koncert alkalmával azonban Attila szeretett volna elbúcsúzni a közönségtől. Mindenki tudta, hogy Pataky számára mennyire fontos szerepet tölt be a szülővárosa, Miskolc, ezért is rukkolt elő az ötlettel, hogy mi lenne, ha kivételesen ő zárná a koncertet. Nekem ezzel semmi problémám nem volt, sőt tök jó ötletnek találtam, Jimmyvel ellentétben” – emlékezett vissza Lajcsi, hogy miért került a fegyver Pataky halántékához.

Az Edda frontembere nagyon úgy tűnik, hogy ma sem heverte ki a krimibe illő jelenetet. Amikor a Bors megkereste, hogy a legendás koncert „kulisszatitkairól” kérdezze Pataky Attila szűkszavúnak bizonyult.

„Nyugodjon békében, remélem, a következő életében lesz alkalma jóvá tenni az ügyes-bajos dolgait. Voltak furcsaságai, akár a fegyverével kapcsolatban is, amivel mindig összevissza hadonászott. De ő már csak ilyen volt. Úgy volt, ahogy Lajcsi felidézte, de nem szeretnék ennél többet mondani” – fogta rövidre az Edda frontembere.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?