FÜLES

Saját fia ölette meg: Szörnyű részletek derültek ki a magyar színésznő haláláról

A vérfürdő után a színésznő fia, aki egyben a gyilkosság felbujtója volt, a barátjával megnézett egy filmet arról, hogyan tüntessenek el egy holttestet.
  • Szerző: Doris

„Na mi van, Sopikám?” – ezekkel a szavakkal hajolt halott anyja fölé Petróczi András, miután barátja, Lázár Zsolt, az ő unszolására egy kábeldarabbal fejbe verte, majd megfojtotta Soproni Ágnes színésznőt. A 21 évvel ezelőtt történt gyilkosság az egész országot megrázta. Az indíték pusztán csak ennyi: nyereségvágy.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Saját fia ölette meg: Szörnyű részletek derültek ki a magyar színésznő haláláról

Fotó: wikipedia

A szörnyű emberölésről most újabb részletek derültek ki.

A magyar színésznő halálának körülményeit, a nyomozás egyik résztvevője, a most országos rendőr-főkapitányi biztosként tevékenykedő Petőfi Attila elevenítette fel a Blikknek.

„A fiatalembert az anyagiasság állandóan feszítette. Az édesanyjától rendszeresen kért kölcsön és emellett mobiltelefon-készülékekkel üzletelt. Hajléktalanokat vett rá arra, hogy a nevükre mobiltelefont vegyenek neki, amelyeket aztán ő pénzzé tett. Mert az kellett a szórakozáshoz, de dolgozni nem igazán akart. A barátjával ellopták Soproni Ági Fiat Seicentóját, amit aztán szétbontottak azt és az alkatrészeket értékesítették” - mesélte.

P. András ráadásul gyűlölte az anyját, mivel megpróbálta nevelni őt és beleszólt az életébe – jegyezte meg a rendőri vezető. „A fiú eljutott oda, hogy akkor tud anyagiak terén új életet kezdeni, ha az útban lévő anyja meghal. Nem mert azonban kezet emelni az anyjára, ezért bérgyilkost keresett. Abban a tudatban élt, hogy ha megöli az anyját, akkor a nőt holttá nyilvánítják és másnap már ott a ház az övé. De magával a holttá nyilvánítási eljárással nem volt tisztában, nem tudta, hogy a vagyonhoz csak öt év múlva fér hozzá. Később ez komoly csalódást okozott neki.”

Pető Attila azt is elmondta, mi történt azon a végzetes márciusi éjszakán.

„Addigra L. Zsolt már bejáratos volt a házba, ismerte a kutya és a mama is. Soproni Ági a földszinten lakott, aznap este egy ideig televíziót nézett, fent, a fia szobájában pedig hangosan szólt a zene és elkezdődött a gyilkosságra való készülődés: L. Zsolt bátorítása egy kis vilmoskörtével.

„L. Zsolt alsónadrágra vetkőzött, hogy mint a filmekben látták, ne maradjanak nyomok a ruházatán, és egy földkábel darabbal az ágyban alvó, hanyatt fekvő nő fejére ütést mért. Soproni Ági azonban felébredt és elkezdett dulakodni Zsolttal, aki a közelharc közben kézzel megfojtja. A fiú közben az anyja haláltusáját hallva fülhallgatót tett a fejére és felcsavarta a hangerőt.”

Miután a nő meghalt – mondta tovább a történteket a tábornok –, a két fiatalember felöltözött, elmentek a nő bankkártyájával vásárolni. Többek között vettek egy ásót és kikölcsönöztek egy DVD-t, majd a filmet a franciaágyon holtan fekvő Soproni Ági mellett nézték végig.”

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?