FÜLES

Kulka János megdöbbentő vallomása: Meg akarok halni

Mindenkit megleptek az elismert színész szívfacsaró szavai. Nagyon úgy fest, a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész kezdi feladni a küzdelmet betegsége ellen.
  • Szerző: Ripost

A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész öt és fél évvel ezelőtt súlyos sztrókot szenvedett. Több életmentő műtéten is át kellett esnie, de ezután még nem értek véget a megpróbáltatásai.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Kulka János afáziás lett, vagyis beszédzavar alakult ki nála, ám nem adta fel, szaksegítséget kért. Úgy látszott, a színész kezdi összeszedni magát, egy-két mellékszerep után egy főszerepet is kapott.

Fotó: Ripost/ Markovics Gábor

A munka és hogy újra színpadon állhatott a közönség előtt, erőt adott a számára, de most már nem titkolja: belefáradt a sok küzdelembe.

Nemrég a Marie Claire magazinnak sokkoló választ adott arra, mi jelenleg a leghőbb vágya.

„Meghalni” – mondta Kulka, de bővebben nem fejtette ki elkeseredésének miértjét.

„Annyira, de annyira jó színész voltam. Most meg, nézd meg, mi lett belőlem. Elfelejtem a szövegeket. A stroke előtt angolul, franciául és németül is tudtam. A stroke után magyarul is alig”mondta a színész, aki azt is bevallotta a megrázó interjúban, hogy fájdalmai miatt a logopédiai foglalkozást, a terápiaként végzett tornát, de még a festést is abbahagyta.

A Blikk beszélt Kulka egyik színházi barátjával, aki elmondta: megdöbbent a művész halállal kapcsolatos gondolatain.

„Ő eddig erről a mi körünkben nem beszélt. Persze, tudtuk, hogy nagyon ingadozó a hangulata, volt, hogy fel sem vette a telefont, mert épp nem akart senkivel beszélni, de utána mindig visszahívott. Sőt, én úgy láttam, tudja élvezni az élet örömeit is: imádja a kutyájával töltött időket, szereti a kocsijait, szóval nem egy életunt embert ismerek benne. Persze, a betegsége mázsás súlyként nehezedik a lelkére, ezt én is tapasztaltam. Remélem, csak épp maga alatt volt, amikor ezt az interjút adta” – mesélte egykori kollégája, aki mindezeket csak név nélkül árulta el a lapnak.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?