FÜLES

Kritikus állapot: Betegsége miatt retteg a színpadon Törőcsik Mari!

A komoly egészségi problémákkal küzdő mûvésznő már színpadra is nehezen áll. Aggodalommal tölti el, hogy állapota miatt bármikor belebukhat a darabba.
  • Szerző: T.B.

Múlt héten újabb kórházi kezelésre szorult gyenge tüdeje miatt Törőcsik Mari, de a szigorú orvosi utasítás ellenére mégsem bírja az egész napját pihenéssel tölteni. Hamarosan bemutatja a Nemzeti Színház a Galilei élete című darabot, melyben a Kossuth-díjas művésznő is szerepet kapott.

Ugyan a legkisebb megfázás is végzetes lehet számára, neki mégis az a legfontosabb, hogy színpadon lehessen. Így aztán kockáztat, és eljár a próbákra, még akkor is, ha nem szabadna emberek közé mennie.

"A koromhoz és az állapotomhoz képest jól vagyok. Nagyon kell vigyáznom magamra, nem fázhatok meg, az utcára sem megyek inkább. Burokban tartanak, ha valaki beteg, azzal például nem találkozom inkább. Egy tüdőgyulladás nekem a véget jelentheti, ezt komolyan kell venni" - kezdte a Borsnak határozottan a színésznő.

"Kímél engem a Zsótér, hogy ne fáradjak nagyon el. Vagyok olyan marha, hogy elvállaltam az öreg szerepét, ennek a fickónak én mindent elvállalok!

A darab végén jövök csak színre, olyan sok dolgom azért nincs, de így is bizonytalan vagyok, kicsit félek. Hatvan éve félek, hogy belebukom egy szerepbe. Minden egyes előadásom előtt azon gondolkodom, hogy tudok-e én valamit egyáltalán? Most is ezt érzem...

Mondtam is a Zsótérnak: ide figyeljen, ember, ha én ebbe belebukom, akkor a bukásomat magának ajándékozom! Mert maga vett rá arra, hogy elvállaljam ezt a szerepet" - mondta mosolyogva Törőcsik.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
A tökéletes habcsókot keresed? Íme a legjobb recept!

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?