FÜLES

Koronavírus: szövődmények kínozzák Vajna Timit

Nagyobb a baj Vajna Tímeánál, mint először gondolta. A koronavírus-fertőzés miatt ugyanis szövődmény alakult ki a tüdejében.
  • Szerző: Ripost

Aggasztó, hogy még hetekkel a megbetegedése után is fájdalmas tünetekkel küzd Vajna Tímea. Már kezelésekre is kell járnia a tüdőgyógyászatra.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Ripost

„Mivel nagyon fáj még a tüdőm, valamint az egész mellkasom nyilall felül, a pulmonológiára kell mennem a visszamaradt szövődmények miatt, mert gyógykezelésre szorulok” – nyilatkozta a Blikknek Tímea, aki külföldi utazása során, augusztus elején kapta el a fertőzést, ami miatt hatósági karanténban kellett maradnia. Azért mesél saját tapasztalatairól, hogy másokat is elővigyázatosságra intsen.

„Még most sem vagyok százszázalékos, sportolni, futni egyáltalán nem bírok, mindentől kifulladok. A családommal nem találkoztam, itthon voltam egyedül, az állatokat próbáltam ellátni és takarítottam, amikor kicsit jobban éreztem magam. A céges ügyeket e-mailben intéztem, feküdtem, filmeket néztem” – mesélte Vajna Timi, akinek azért is kell különösen figyelnie, mert korábban mononukleózissal, azaz heveny vírusos megbetegedéssel, más néven mirigylázzal is meg kellett küzdenie. Akkor két hétig volt kórházban 39 fokos lázzal. Most sokkal tovább tart a teljes gyógyulása, mert a koronavírus károsította a tüdejét. A párja szervezetét is megtámadta a koronavírus.

„Zoli is velem volt azon a szülinapi bulin, és sajnos ő is elkapta, de neki erősebb az immunrendszere, és hamarabb átment rajta a vírus. Sok ismerősünk tünetmentesen átvészelte, de Andy barátja, akinek a szülinapját ünnepeltük, kórházba került, mert idősebb” – mesélte Tímea.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?