FÜLES

Koronavírus-járvány: Harrynek jó eséllyel vissza kell térnie Angliába

Egy 1911-ben elfogadott törvény kötelezheti erre a herceget.
  • Szerző: Doris

Harry herceg és Meghan Markle nemrég teljes titkokban Los Angeles-be költözött Kanadából, állításuk szerint ugyanis ott könnyebben meg tudják valósítani az elképzeléseiket. Könnyen lehet azonban, hogy a koronavírus-járvány minden számításukat keresztülhúzza – írja a Daily Star.

Fotó: Profimedia

Az 1911-ben, V. György Király által hatályba helyezett törvény miatt könnyen lehet, hogy Harrynek haza kell utaznia Angliába. A Counsellors of State nevű rendelet lényege, hogy amennyiben a királynő egy betegség, vagy külföldi utazás miatt nem tudja ellátni a feladatait, ki kell neveznie kettő vagy több tanácsost, akik helyette irányítják tovább az országot. Ezeket a tanácsosokat egy speciális csoportból választják ki. A szabály értelmében, a királynő férjén kívül az a négy ember jöhet számításba, akik a trónörökösi lánc első négy helyén állnak és elmúltak 21 évesek.

Vagyis most Fülöp herceg, Károly herceg, Vilmos herceg, Harry herceg és András herceg jöhet szóba, de Fülöp a kora miatt lenne kockázatos választás, míg Károly azért, mert ő már megfertőződött a koronavírussal. András herceget pedig senki nem fogadná el a pedofilbotránya miatt.

A legideálisabb ötlet Vilmos herceg lenne, de mivel kettőt kell választani, megvan az esélye, hogy királyi családnak hátat fordító Harrynek mégis vissza kell térni Angliába.

És ezeket olvastad már?