FÜLES

Könnyek között vallott Lagzi Lajcsiról a barátja

A Dáridó első nagy felfedezettjei között van az a férfi, aki évtizedek óta szoros baráti kapcsolatot ápol az előzetesben lévő mulatós zenésszel. Az elkeseredett énekes zaklatottan mesélt a Ripostnak arról: biztos benne, hogy Lajcsi ártatlan.
  • Szerző: B.M.

Szeptemberben került rácsok mögé Lagzi Lajcsi, amikor a hatóságok a hozzá köthető ingatlanokban illegális áram-, gáz- és vízvételezés nyomára bukkantak. Az előzetes börtönbüntetését töltő zenész sem  karácsonykor, sem pedig szilveszterkor nem lehet szeretteivel. Hétről hétre újabb és újabb hírek jelennek meg a sajtóban, melyekben még több bűncselekmény elkövetésével hozzák összefüggésbe Galambos Lajos nevét.

A mulatós zenész barátja úgy döntött, kitálal a %%-nak arról, mi a véleménye a Lajcsi körül kialakult cirkuszról.

"Tudom, hogy nem igaz, amikkel vádolják, nagyon jól ismerem. Úgy látom, hogy brutálisan léptek fel a hatóságok ellene, borzasztóan sajnálom őt. Ha róla kell beszélnem, elsírom magam. Igaz barátom, és kikészít, hogy még a börtönben sem látogathatom meg őt. Nem engedik. Úgy tudom, már a gyerekei sem mehetnek hozzá

- fakadt ki a férfi, aki nem szeretné elárulni a nevét, mert retteg attól, hogy valakinek az útjában áll Lajcsi, és az illető rajta is bosszút áll majd nyilatkozata miatt.

"Két nappal azelőtt, hogy bebörtönözték a barátom, még együtt mulattunk. Jólelkű, törvénytisztelő embernek ismerem. Szeretném kérni a kollégáit, hogy álljanak ki mellette, és kampányoljanak a szabadlábra helyezése mellett. Az életét már így is romba döntötték, attól függetlenül, hogy igaz vagy sem a bűncselekmény. Ezek után szerintem senki sem fogja majd hívni fellépésekre. Hiába ártatlan!" - tette hozzá a barát.

És ezeket olvastad már?