FÜLES

Kiverte a biztosítékot Erzsébet királynő: brutális, mit kért az alkalmazottaitól

A királynő olyan utasítást adott, amely ellen fellázadtak az alkalmazottai.
  • Szerző: Ripost

Javában tombol a koronavírus-járvány második hulláma az Egyesült Királyságban is. Hogy megfékezzék a járvány intenzitását, Angliában négyheti részletes zárlat lépett életbe csütörtökön.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Az intézkedéscsomag értelmében december 2-ig az Angliában élők csak meghatározott indokokkal hagyhatják el otthonaikat.

Fotó: AFP

A járvány miatt az angol királyi család is kénytelen felkészülni arra az eshetőségre, hogy idén – megtörve ezzel egy 33 éve jól bevált hagyományt – nem a királynő skóciai birtokán, Sandringham-ban gyűlnek össze karácsonyozniírja a DailyMail.

A kialakult helyzetet az okozta, hogy a Sandringham-i kastély 20 alkalmazottjának meghagyták, hogy hetekre, kötelező jelleggel a birtokon kell tartózkodniuk, és nem találkozhatnak a családtagjaikkal sem az ünnepek előtt, sem pedig alatta. Mindezt azért, hogy biztonságosan ki tudják szolgálni a karácsonyra a kastélyba érkező királyi családtagokat – beleértve a királynőt és Fülöp herceget.

II. Erzsébet környezetéből azt nyilatkozták a sajtó kérdésére, hogy a királynő ideges, az alkalmazottaknál pedig betelt a pohár.

„Szeretnék hűségesen szolgálni uralkodójukat, de most túl messzire mentek azzal, hogy azt kérték, alkalmazottaik ne találkozzanak szeretteikkel az ünnepek előtt és az alatt” – fogalmazott a forrás.

A Buckingham Palota szóvivője ugyanakkor azt mondta, nem született döntés arról, hol tölti a karácsonyt a királyi pár.

A 94 éves királynő és 99 éves férje, Fülöp herceg jelenleg a Windsori kastélyban vonultak önkéntes karanténba.

Ripost előfizetés banner

És ezeket olvastad már?