FÜLES

Kiderült, nem fagyállóval mérgezték meg Schoberték kutyáját

Egy hete derült ki, hogy amíg a Schobert család Mexikóban táboroztatta a fogyni vágyókat, valaki megmérgezte a fitneszguru édesanyjának társát. Most kiderült, mi történt pontosan.
  • Szerző: Buster

Schobert Norbi egy hete értesült róla, hogy távollétében valaki megmérgezte édesanyja egyetlen társát, Körmendi urat. A kiskutya elképzelhetetlen kínok között, gyakorlatilag saját vérében fuldokolva múlt ki. Az állatorvos első körben fagyálló mérgezésre gyanakodott, de az általunk megkérdezett szakember más véleményen van.

"A fagyálló mérgezés nem jár vérzéses tünetekkel. A kutya alig pár órán belül egyszerűen elalszik, és gyakorlatilag csak abban az esetben menthető, ha a gazdája "ajtakapja, ahogyan felnyalja a mérget" - mondta a %RIPOST%- nak dr. Bándli József állatorvos, aki egészen más szerre gyanakszik Körmendi úr esetében.

"A vérzéses tünetek egyértelművé teszik, hogy a kutya patkánymérget evett. Ha a kutya az ételbe kevert patkányméregből egyszerre sokat vesz fel, nem jelentkezik a vérzés, mert hamarabb kimúlik, mint ahogy ez megtörténhetne. Ha azonban csak kevesebbet eszik, akár napokig is élhet tünetek nélkül, mire a gazdája rájön, hogy nagy a baj.

Többnyire akkor fordulnak orvoshoz, amikor az állat száján és orrán szivárogni kezd a vér. Ilyenkor már nem lehet segíteni, és csak órák vannak hátra szegény pára életéből. Ez a halálnem elképesztő szenvedéssel jár"

- jelentette ki a szakember.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?