FÜLES

Kiderült, másodszor okozott súlyos balesetet Lovasi András

Nem a szerdai Dózsa György úti karambol volt az első eset, hogy a Kossuth-díjas mûvész veszélybe sodorta embertársai életét.
  • Szerző: Doris

Nem a szerdai Dózsa György úti karambol volt az első eset, hogy Lovasi András veszélybe sodorta embertársai életét. Életrajzi könyvében ő maga ismerte el: egy koncertről hazafelé tartva elgázolta egy orfűi rendőr lányát.

Úgy tűnik, Lovasi András nem tanult korábbi hibájából. A Kispál és a Borz egykori frontemberének már évekkel ezelőtt meggyűlt a baja a közlekedési szabályokkal. A 2014-ben megjelent önéletrajzi könyvében ő maga mesélt korábbi balesetéről, ami kis híján tragédiával végződött. A zenész  a Lovasi - Idáig tudom a történetet című kötetben bevallotta: egy koncert után ittasan ült a volán mögé, úgy próbált meg hazamenni Pécsről Orfűre. És bár kért maga elé egy felvezető autót, a falutáblát meglátva annyira felbátorodott, hogy lehagyta segítőkész barátját. Az sem zavarta, hogy nem ég a bal első lámpája. Azt nem lehet tudni, mennyivel hajtott a latyakos, csúszós úton, de néhány sarokra a házától elgázolt egy nőt. Egészen pontosan egy helyi rendőr lányát.

"Úgy éreztem, sikeresen hazaértünk, most már szabadon szárnyalhatok, nincs szükség a safety car segítségére, s vesztemre lehagytam... Pár sarokra a házunktól sikerült elütnöm az orfűi rendőr lányát. Szegénykém az út közepén battyogott haza a sötétben. Mivel a bal első lámpám ugye nem égett, későn láttam meg, és bár félrerántottam a kormányt, a visszapillantó tükörrel elsodortam"- fogalmaz Lovasi a könyvben, amelyből kiderült, hogy szerencsére nem történt tragédia. Ez azonban nem rajta múlott...

A %RIPOST%-nak egy szemtanú arról beszélt, hogy a szerdai balesetet is Lovasi okozhatta. Hogy pontosan milyen szabályt szeghetett meg a zenész, azt megtudhatod a %RIPOST% szombati lapszámából!

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?