FÜLES

Kiderült: Õ lehet a nemzet színésze Psota Irén helyett!

A legendás mûvésznő halála után máris felmerült egy színésznő neve, aki többek szerint is megérdemelné a kitüntetést.
  • Szerző: T.B.

Psota Irén halála után megkezdődtek a találgatások: vajon ki kerülhetne a legendás művésznő helyére a nemzet színészei közé? A szabályok szerint csak nő töltheti be a tisztséget Psota helyett, és egy színészcsoportnak már van is ötlete arra, kit jelöljenek a társaságba.

Sok más, példaképnek számító színésznő megérdemelné a kitüntetést, de többen Kassai Ilonát, a szakma Médikéjét látnánk a legnagyobb örömmel a nemzet színészei között

– állítja Agócs Judit színésznő.

Pikali Gerda is hasonlóképpen vélekedik. "Még nem is éltem, amikor Médike már színpadi sztár volt, de minden darabját megnéztem, amit csak tudtam. Nagyszerű színésznő. Egész életpályáját tekintve megérdemelné ezt a jutalmat, mert hetven éve hatalmas alázattal, fiatalokat megszégyenítő energiával dolgozik a mai napig" - mondta a Blikknek a színésznő.

Bodrogi Gyula már diplomatikusabban fogalmazott, hiszen neki van szavazati joga is. "Még nem ültünk össze, de nem befolyásoljuk egymást soha. Valóban ritka az a kolléga, aki 88 évesen aktívan dolgozik, de közöttünk is akad munkamániás: Törőcsik Marika, Tordy Géza és Haumann Péter is ilyen. Színésznő helyére csak színésznőt választunk, mindannyian felvetünk neveket, és addig szavazunk, amíg megegyezünk. Megbeszéltük, hogy egyikünk se mond előre egyetlen jelöltet se, így én sem teszem ezt" - titkolózott Bodrogi.

Kassai Ilona - aki egyébként Ganxsta Zolee édesanyja - elérzékenyült, amikor meghallotta, hogy sokan őt szeretnék látni Psota utódaként. "Örülök, hogy egyáltalán valakinek eszébe jut, hogy én is a földön vagyok még. Tíz éve játszottam utoljára színpadon, de ma is vállalnám, ha felkérnének" - mondta a színésznő.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Pogácsától a sós rúdig! A legfinomabb sós vendégvárók az ünnepekre

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?