FÜLES

Így szerezte meg a hiányzó pénzt Gáspár Győző

Megelégelte, ami körülötte zajlik.
  • Szerző: Ripost

Gáspár Győző ugyan ártatlannak vallja magát, de megunta, hogy adócsalónak hívják: ezért kölcsönből kifizette a 36 millió forintot. A Romantic frontemberének három éve nincs egyetlen nyugodt pillanata sem, s eddig összesen mintegy 60 millió forintot perkált le, ám jelen állás szerint még mindig letöltendő börtönbüntetést kér rá az ügyészség.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Sulyok László

„Három éve, amikor ellepték a kommandósok a házunkat, még nem tudtuk, mi vár ránk. Akkor lefoglaltak 200 millió forintot, aranyakat, autókat, a jakuzzinkat, és azóta sem kaptunk vissza semmit – mondta a Blikknek Győzike, aki ellen jelentős vagyoni hátrányt okozó, üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás miatt emeltek vádat egy másik ügyben, amelyben a kár megtérítését és pénzbüntetést kértek rá. Győző fizetett, ám hamarosan mégis bíróság elé állhat.

„Még ősszel átutaltunk a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak 19 millió 362 ezer 316 forintot. Majdnem 20 milliót, amennyit megállapítottak„ – árulta el akkor Győző, aki a vád szerint a lízingelt autók után nem fizetett adót. Emellett van egy nagyon hasonló ügye is, amelyben a hatóság szerint 36 millió forint adót csalt el.

„Nem tartom magam bűnösnek, de a napokban befizettük ezt a pénzt is a bíróság által megjelölt letéti számlára. Az utóbbi hónapokban nem volt fellépésünk, ennyi pénzünk nem volt, ezért kölcsönt kellett felvennem. Megelégeltem, hogy adócsalónak hívnak. Sokan példát vehetnének rólam, mert rajtam kívül szerintem nem sokan fizetik be a követelt milliókat” – magyarázta Győzike. Ügyvédje elárulta, hogy kérvényezték a pénz befizetése mellett, hogy ne kérjenek rá börtönbüntetést is.

„Ügyfelemtől három éve lefoglaltak 200 millió forintot. Nemrég kértük, hogy ebből oldjanak fel 36 milliót, hogy befizethesse, amit kell, ám ezt elutasították. Azt gondolom, a vádirat hemzseg a hibáktól, a tárgyaláson pedig bebizonyítjuk, hogy Győző ártatlan„ - mondta a lapnak Győzike ügyvédje, dr. Erdei Zoltán.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Mézeskalács alapreceptet keresel? Próbáld ki a kedvencünket!

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?