FÜLES

Kiderült, ezt üzente Törőcsik Mari a műtétre váró Varnus Xavérnak

A híres orgonamûvész húsz esztendeje él együtt ezzel a bajjal.
  • Szerző: Doris

Varnus Xavér két évtizede küzd komoly gyomorbetegséggel, most azonban úgy döntött, hogy nem vár tovább. A Berlinben élő orgonaművész hamarosan egy rutinműtéten esik majd át a német fővárosban.

Talán ezt kihasználva bukkant fel egy megszállott rajongó, aki a neten terjeszt rémhíreket a zenészről és egészségi állapotáról.

"Olvastam az írást, de istennek hála nincsen semmilyen súlyos vagy halálos betegségem, de hát ezt az is igazolja, hogy ha húsz esztendeje élek együtt ezzel a bajjal, akkor halálos már nem is lehet. Valóban végeznek majd rajtam egy rutinműtétet, amely nem lesz komplikáltabb a sebésznek, mint nekem eljátszani a d-moll toccata és fúgát"

- kezdte a Borsnak Xavér, majd azt is kikotyogta, hogy egy hete beszélt a velemi otthonába hazatért Törőcsik Marival. A nemzet színésze a tőle megszokott, utánozhatatlan humorral a következőt tanácsolta neki:

"Látja, Xavér, ötven felett már gyakran berendelik majd magát is a szervizbe. Tanuljon tőlem, én már sokszor feltámadtam! Vállaljon ki­csit kevesebb koncertet, mert oldtimert nem szokás a Forma egyen indítani."

Xavér egyébként - a pletykákkal ellentétben - egyáltalán nem tervezi a visszavonulást, igaz, az operációt követően egy ideig nem koncertezhet.

 

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Mézeskalács alapreceptet keresel? Próbáld ki a kedvencünket!

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?